Forsiden / Opskrifter / Vanillefromage og moderne jordbær
Lækker vanille fromage med jordbær
Hjemmelavet vanillefromage med jordbær

Vanillefromage og moderne jordbær

Er du som mig i den bedste alder, så husker du vanillefromage. Konfirmationstiderne og de gamle sølvbryllupper fra 80/90´erne der sågerne indeholdte suppe, steg og fromage. Det var godt nok ikke altid vanillefromage der var der som desserten, men det var fromage af en eller anden afskyggelse.
Tiden er gudskelov blevet mere moderne og det samme er desserterne, men man skal nu ikke kimse af noget der er så banalt, simpelt og nostalgisk. Jeg har nævnt i forrige indlæg at jeg til en vanillefromage, havde serveret Jordbær med basilikum og der smuttede også et billede med derind, bare for at lave en sådan teaser agtig ting. Skulle vist være moderne at gøre det.
Vanillefromagen toppet med jordbær
Lækker vanillefromage med hvis chokolade, toppet med jordbær
I min egen udgave er der kommet hvid chokolade i, da jeg syntes det giver vanillefromage lidt extra “volume” oveni at det smager rigtig godt. Iøvrigt var det Anders fra Madogvin der gjorde mig opmærksom på at basilikum gjorde sig godt med hvid chokolade.
Vanillefromage og moderne jordbær
 
Forberedelse
Tilberedning
Tid ialt
 
Lækker cremet vanillefromage med hvid chokolade og toppet med jordbær vendt i basilikum
Forfatter:
Type: Dessert
Giver: 4 personer
Ingredienser
 • 3 Æggeblommer
 • 5 spsk. sukker
 • 1 dl. hvidvin
 • 3 blade husblas
 • 1½ dl. piskefløde, pisket til skum
 • 1 tsk. Vanillesukker
 • 100 gr. hvid chokolade
Fremgangsmetode
 1. Æggeblommer og sukker piskes til creme og den skal piskes til den ikke knaser mere.
 2. Hvidvin og chokoladen smeltes/lunes over vandbad og tilsættes æggemassen, mens den pisker.
 3. Husblassen udblødes og smeltes og piskes i cremen.
 4. Piskes til cremen er kølig og bland forsigtigt med flødeskummet.
 5. Smages til med vanille og hældes i en skål.
Anden info
Istedet for at hælde vanillefromagen i en skål, kan den deles op i 4 små portionsskåle eller glas, som dyppes i varmt vand og vendes ud på en tallerken ved servering.

Har du set denne her?

Surdeje med grahamsmel, emmermel og hvedemel.

Nye surdeje

Så har jeg smidt et par nye surdeje over. Jeg havde jo tilbage i 2011 …

7 kommentarer

 1. Det er altså lækkert. Er det den form for kager, som man kan forvente hos Comwell?

  • Hej Jens,
   Ja, når jordbær sæsonen starter op igen, for det skal jo helst være danske der skal bruges, så kunne jeg forestille mig den kom med på en menu.

  • Tusen takk, dere! Det ble en strÃ¥lende dag, med bursdagssang fra elever om dagen og hjemme alene-fest med venninner om kvelden. Masse skravling, utagerende sang og travel pakkeyvirrsomhkt (same procedure as every year, med andre ord). :)Og Toril: Dagen etter ble det Poirot-maraton i sofaen. En fin helg.

  • Great blog, Trav! I feel the fever coming through the pictures, words, and music! And, I think you’re a great writer and even better storyteller! Long may you run! Long may you fly!

  • Jeg er altid imponeret over sÃ¥ kreativ du altid er. Det er helt fantastisk hvad du skaber med dine hænder. Og “du” ser vidunderlig ud!!!SVAR: Taak Søde Lene..

  • Domenica sera Guaraldi sarà a Napoli, la prima squadra che affrontò al Dall’Ara da presidente il 10 aprile del 2011. «Quel giorno i napoletani erano tantissimi e cantavano “’O sudato ’nnamorato”. Ma a maggio scorso quella stessa musica la intonarono i nostri tifosi e fu davvero una grande soddisfazione».MERDA CHE SIETE BOLOGNESI DI MERDA!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • #33:「而不是Kris一直認為的,宗教學不可被檢驗且本質上是假的--事實上我們永遠不能說一個描述本質上是假的,最多只能說證據不足不能接受。」事實上,在這整個討論串裡,Kris一次也沒有提到「å®—æ•™(å­¸)本質上是假的」,甚至連「å®—æ•™(å­¸)本質上不可被驗(否)è­‰」Kris都否定了(#20「我也同意……宗教理論可以和科學理論具備一樣的可驗證性」)。所以這一段對Kris立場的陳述為假。你如果再小心檢視一遍整個討論串的相關發言,或許會發現自己其實在。

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Stik denne opskrift en stjerne: