Forsiden / Opskrifter / Roulade med ribs
Hjemmelavet roulade med ribs
Lækker hjemmelavet roulade med ribsmarmelade

Roulade med ribs

I et tidligere indlæg for et par dage siden fortalte jeg, at jeg havde været ude hos svigerinde-dimsen og pluke en masse frugt og bær.

Spørgsmålet var bare hvad jeg dog skulle bruge alle de bær til?

Jeg er blevet omfordret til at lave kirsebær rom, hvilket jeg syntes er en glimrende ide. Den kan jo passende trække helt frem til jul

Ribs gele er også foreslået, og ender jo nok med at jeg laver en 10 glas eller i den stil og udleverer til venner og familie. -”Det er jo næsen tjotjal hadegave”-.

Og ellers så skal der satme bages kager og laves roulader af resten.

Jeg har i min tid hørt om mange der syntes at det er svært at lave en ordentlig roulade bund, men hvis man følger en opskrift på roulade eller lagkagebund nøje, så er det slet ikke så svært alligevel.

Man skal huske at når det drejer sig om desserter eller bagning, er det vigtigt at man bruger de mængder der står.

Rouladebunden er bagt
Lækker og gylden bagt rouladebund.

Når rouladen er bagt skal den lige have lov at køle 5-8 minutter, inden man vender den om over på et stykke bagepapir, hvorpå der er drysset sukker.

Det gør man først og fremmest for at få den pæne bageside udtil, og når rouladen skal rulle sammen, så er det nemmere gjort – når der er en smule sukker på papiret.

Rouladen er nu vendt rundt
Rouladen er afkølet og vendt over på et stykke bagepapir

Herefter trækkes langsomt det stykke bagepapir som var på under bagningen af.

Papiret tages forsigtigt af
Bagepapiret der var med i ovnen skal af, for at marmeladen kan smøres på.

Rouladen er nu vendt om, så den pæne bagebrune side vil være yderst og bagepapiret der var med i ovnen er taget af, så vi kan smøre rouladen med den hjemmelavede ribsmarmelade.

Rouladen smøres med marmelade
Den bagte bund, smøres med marmelade og er klar til rulning.

Marmeladen smøre i det ønskede mængde ud på rouladebunden, dog ikke helt ud til den kant, hvor man ruller hen imod, da marmeladen vil rykke sig en smule under rulningen.

Lækker roulade
Sådan ser en lækker hjemmelavet roulade ud. Den kan fyldes med andet end ribs

Rouladen rulles “stramt” sammen, dog uden at stramme så meget at den går istykker. Jo mere man presser den sammen, jo mere vil fyldet glide ud mod kanten og det kan blive et forfærdeligt griseri :-)

Roulade med ribs
 
Forberedelse
Tilberedning
Tid ialt
 
Opskriften på lækker roulade med hjemmelavet ribsmarmelade
Forfatter:
Type: Bagning
Giver: 1 stk. roulade
Ingredienser
 • 3 store eller 4 små æg
 • 160 g. sukker
 • 60 g. mel
 • 60 gr. kartoffelmel
 • 1 tsk bagepulver
 • ¾-1 liter ribs
 • sukker til bærrene
 • En sjat kartoffelmel
Fremgangsmetode
 1. Pisk æg og sukker hvidt og luftig.
 2. Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen og rør forsigtigt melblandingen ned i æggemassen. Jo mere man vender og ikke pisker, jo mere luftig bliver rouladebunden også.
 3. Beklæd en bradepande, 30*40 cm, med bagepapir og bred dejen ud.
 4. Bag den på midterste rille ved 200 grader i ca 8-10 min, eller til kagen har fået en dejlig farve.
 5. Mos bærrene, kom sukker i blandingen i en lille gryde og kog det op. Hvis den bliver for tynd, kan du tilføje en anelse kartoffelmel, men husk at den IKKE må koge efter at det er tilføjet. Når mosen smager så du er tilfreds sættes den i køleskabet indtil du skal bruge den.
 6. Vend kagen ud på et stykke bagepapir med sukker og fjern bagepapiret som er brugt i ovnen.
 7. Bred mosen over kagen og rul den sammen. Her er det vigtigt at huske at mosen ikke skal fordeles helt ud til den kant man ruller imod.
 8. Ved rulningen af rouladen vil mosen blive presset en anelse imod den kan man ruller op imod, og hvis man så fylder for meget mos i, ja så har man mos over hele køkkenbordet -Remember that, James-
 9. Pak den ind i bagepapiret og lad den køle på køkkenbordet hvis den skal bruges samme dag.
Anden info
Rouladen kan med fordel nedkøles i køleskab og tages ud ca. 1 time inden brug. Rør eller pisk lidt mascarpone op med hyldeblomt, eller vend lidt bær i osten og server den med rouladen.
 

Har du set denne her?

En lille jordbær/chokolade dessert

Jordbær – hvid chokolade – vaffel

Det er en af de ting man aldrig bliver træt af om sommeren. Den danske …

5 kommentarer

 1. I’m so glad that the intneret allows free info like this!

 2. Hello now there, I discovered a person’s website via Bing whilst looking for your related subject, a person’s website came right up, them looks great. I’ve saved as a favorite them at my bing favorites.

 3. haj : 26. November : Lieber Prof. Heinsohn!Vielleicht melden sich ja die Platzhirsche aus den Studierstuben und versuchen den endgültigen Verriss der Phantomzeitthese. Bis dahin …

 4. Congrats on five years, and well done choosing these facilitators for your Open Space events. They are highly regarded in our community of practice, so you’re fortunate to have been held by some fine people.

 5. – We are finding me personally really lucky to come across this site. I am a web based researcher and try to look for excellent blogs. We’ve been into SEO field and that we amazing seo services canada 2012 try healthy to provide superior content online. We be sure that people don’t obtain us spammer and luxuriate in reading out there content. When going through your blog post I was seriously amazed at the niche selection. I will be in contact with it are going to be great merely can register for your weblogs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Stik denne opskrift en stjerne: