Forsiden / Opskrifter / Perfekt andesauce
Den perfekte andesauce
Andesaucen er næsten færdig og her køres der lige en kold klump smør i, inden serveringen.

Perfekt andesauce

Igår lavede jeg andestegen færdig, som nu står udskåret i køleskabet i en bradepande som skal med under armen når vi kører ud til mine svigerforældrer her senere – men hvad med andesaucen Jensen? Hvem var det lige der skulle lave den?

Nåh ja, jeg har jo alligevel lavet andestegen, så jeg kan jo ligeså godt benytte at jeg har kråser og hjerter fra ænderne samt fedtet fra stegen, og lave den perfekte andesauce

Den bradepande andestegen har dryppet ned i, blev sat over på komfuret og blev fyldt op med vand fra hanen, fyret op under den (har jo gas, juhuuu), og så blev den ellers kogt af.

Sigt væden over i en gryde, tilsæt kråser og hjerter, lidt grønt iform af gulerødder, porrer og pastinakker, eller en bouillon terning og lad fonden koge godt igennem.

Sigt fonden og lad den stå i 5 minutter, så fedtet trænger op til overfladen. Drys et lag mel over fedtet og lad det synke ned i fonden.

Andesauce drysset med mel
Andefonden er drysset med mel, som skal dræne fedtet og jævne saucen

Tænd for fonden igen på fuld blus og pisk melet ud i fonden, så den begynder at jævne sig selv. Bliver din andesauce for tyk, kan du tilsætte en smule rødvin,bliver den for tynd, kan en smule mel og vand rystet sammen, bruges som jævning.

Smag nu din andesauce til med ribssaft eller gele, salt og peber og glæd dig til iaften når du skal spise sovsen med andesteg og kartofler.

Nu vil jeg rydde køleskabet for råvarer og bikse en lille risotto sammen.

Har du set denne her?

Surdeje med grahamsmel, emmermel og hvedemel.

Nye surdeje

Så har jeg smidt et par nye surdeje over. Jeg havde jo tilbage i 2011 …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *