Forsiden / Opskrifter / Langtidsstegt kalvespidsbryst
Spiseklart spidsbryst
Kalvespidsbryst efter 12 timer, klar til at modtage ganen.

Langtidsstegt kalvespidsbryst

Dem af jer der har fuldt med i længere tid, ved at jeg elsker at langtids tilberede mit kød, enten direkte i ovnen eller som Sous vide, og min oprindelige plan med mit spidsbryst var at lave det sous vide, men skæbnen ville at min vakuum pakker stod af den morgen.

Jeg havde en ide om at jeg ville dele mit spidsbryst i 2 dele og så langtidsstege i henholdvis 12 og 24 timer for at se de 2 forhåbentlig forskellige resultater.

Det jeg nyder allermest med langtidsstegning eller tilberedning sous vide er at man kan lave en masse andre ting, alt imens kødet hygger sig i ovn eller sous vide maskinen. Det kan dog kræve en smule planlægning med tilbehøret, hvis man bruger ovnen, da den vil stå på minimums grader og man derfor ikke kan bruge ovnen til ret meget andet.

Kalvespidsbryst
Lækkert dansk kalvespidsbryst, inden noget er gjort med den.

Sådan ser spidsbrystet ud, fra undersiden, inden der er gjort noget ved den. Almindeligvis, ville jeg bare brune den af, og stege den i ovnen i længere tid ved svag varme eller intervalstegning, men jeg tilstår gerne at jeg ikke/aldrig bruger sidstnævnte. Braisering af spidsbryst er iøvrigt også fantastisk, men den tager vi en anden gang.

Spidsbrystet deles og krydres
Spidsbrystet er delt på langs og krydres med flagesalt og peber.

Spidsbrystet ovenfor deles på langs til 2 ens stykker og krydres let med flage salt og friskkværnet peber. Så fik det lov at stå ca. 30 minutter, for lige at lade saltet trænge en smule ind i fedtlaget.

Bruning på panden
Spidsbrystet brunes på panden ved god varme

Det gælder om at få lukket porerne i kødet helt, så den ikke står og smider al væsken, mens den langtidssteger.

Spidsbrystet brunes af på komfuret
Lige et afbruningsbillede mere. Gaskomfur styrer.

Når bruningen er overstået, lægges begge stykker kød i en bradepande og krydres igen med salt og friskkværnet peber.

Spidsbystet brunet, krydret og klar til ovnen
Så er spidsbrystet brunet på panden, krydret igen og smidt i bradepanden. Klar til 12 og 24 timer i ovnen.

Ovnen er sat på ca. 60 grader og når jeg siger ca. så er det fordi det er svært at få en varmluftsovn til at afgive konstant temperatur, medmindre man har en af de kamp hamrende professionelle ovne og det har jeg så ikke, men jeg har sådan en lasermåler, man bruger til at måle temperaturer med, så i ny og næ, tester jeg hvordan temperaturen ser ud.

Spidsbrystet, delt i 2 skal nu have 12 timer, eller det skal det ene stykke, og det andet stykke, får lov til at blive i ovnen 12 mere, for at teste mørhed og udseende.

Spidsbryst efter 12 timer
Det ene stykke spidsbryst efter 12 timer ved 60 grader.

Efter 12 timer, tog jeg det ene stykke ud af ovnen, der så rigtig indbydende ud og duftede himmelsk. Det fik lige lov at stå små 20 minutter, ikke at det burde være nødvendigt, når man steger ved så lav temperatur og så skulle der smages på herligheden.

spidsbryst efter 12 timer, skåret ud
Efter de 20 min. hviletid, blev spidsbrystet skåret ud og så lækkert ser det ud.

Skal man bare dømme efter udseendet, så var kødet utrolig lækkert, men man (jeg) er utrolig krævende overfor mørhed og smag – og alle 3 elementer var tilstede, mere eller mindre.

Jeg kunne godt unde kødet at være mere mørt og det er også derfor at der stadig er et stykke bryst mere i ovnen der skal have 12 timer mere.

Smagen i kødet var fortrinligt. Skorpen havde en lettere grillet og saltet smag og selve kødet, der tit kan virke kønsløst smagte fremragende og var ok mørt, men ikke tilfredstillende nok, selvom de tilstedeværende gæster nu syntes at kødet var mørt nok.

Meningen med langtidsstegning er netop at tage kødstykker der ikke er reelle og stege dem længe nok til at enzymerne og kødstrukturen nedbrydes og mørner kødet.

Brystet efter 24 timer
Spidsbrystet efter 24 timer i ovnen

Men lettere tilfreds havde jeg jo gemt et stykke i ovnen der skulle nyde yderligere 12 timer i ovnen, og derved fik lov at stå natten over og det var en fornøjelse at stå op den følgende morgen og dufte kødet inde i ovnen.

Der var ikke den store forskel i selve udseendet af kødet, men den havde selvsagt smidt en smule mere saft, grundet den længere tilberedning.

Skåret spidsbryst efter 24 timer i ovnen
Efter 24 timer i ovnen, ser et ½ spidsbryst sådan ud. Sikke en duft af kød.

Duften var uforglemmelig og skulle jeg nogensinde få brug for en af de dersens duftfriskere, skulle den helt klart dufte af spidsbryst efter 24 timer ved 60 grader.

Kødet var fantastisk mørt og målet var nået. Kødet havde taget masser af smag af det lettere saltede fedtlag og selve kødet og fedtmarmoreringen indeni var meget kraftfuldt.

Mørheden kan ikke beskrives, men skulle man spise med sine øjenbryn, ville dette ikke være et problem.

Det eneste jeg sådan set mangler at teste, er at skære en solid bøf ud af stegen og glasere den på panden, men det må blive en fremtidig test.

Har du set denne her?

Surdeje med grahamsmel, emmermel og hvedemel.

Nye surdeje

Så har jeg smidt et par nye surdeje over. Jeg havde jo tilbage i 2011 …

71 kommentarer

 1. Nej det ser godt ud – jeg skal vist have kalvekød i weekenden !

  Enig i at langtidsstegt kød er en oplevelse – og så er der mere smag i et spidsbryst end meget andet – og hvis den så er så mør som her (ser sådan ud) ja så er der ikke et øje tørt :-)

  /Erland
  PS – flot design på hjemmesiden

  • Dav min altid glade sous vide ven.

   Det var fantastisk mørt.

   Faktisk nåede jeg, inden jeg skiftede job at få implementeret kalveinderlår sous vide på menukortet.
   Delte inderlåret i 3 dele, vakuum med timian og bouillon og 8-12 timer ved 56 grader.
   Når afkølet skæres til bøffer og “grilles”.

   Chefen troede ikke på dengang jeg sagde det var muligt, men det var vist noget af en øjenåbner. Det er dejligt at man kan bruge “billige” udskæringer og gøre dem møre, lækre og rosa og med så meget smag og kraft at en mørbrad bør gå hjem igen.

   Ps: Tak for komplimentet.

 2. Jens Sejer Johansen

  Det er spændende forsøg du laver. Jeg er, som ny Sousvide bruger, ivrig efter erfaringer, så man ikke skal høste dem allesammen selv. Det er dog en myte at bruningen af kødet holder saften inde i kødet. Det er ikke tilfældet, men det gør jo unægteligt en hel del for smagen :-)

  /Sejer

  • Hej Jens og velkommen til.
   Du har så evig ret i at det er en myte. Da jeg var i lære tilbage i 90´erne fik man slag hvis kødet ikke var perfekt lukket, men med årene har jeg dog lært at “slappe” af med det.

   Til sous vide, bruger jeg aldrig kødet af, først til aller sidst, inden jeg skal skære i det. Jeg plejer som regel også at tilføje en smule bouillon ned til kødet så saften der forlader kødet bliver blandet med bouillonen og går tilbage i kødet.

   Det overskydende bouillon /saft der er tilbage i posen kan koges op og bruges til sauce.

   /Kristian

   • Jens Sejer Johansen

    Jeg har også fundet ud af, at det er bedst at brune kødet til sidst. Jeg oplever dog at saften koagulerer når den bliver varmet op til sauce og derfor er ubrugelig. Jeg tilbereder mest under 60 grader, så det er klart, at æggehvidestofferne endnu ikke er koaguleret. Jeg bruger ofte lidt andefedt i posen når det er kræ eller svinekød jeg har gang i.
    Jeg har endvidere konstateret at man skal passe på med de “varme” krydderier i posen (smagen af en rub bliver meget anderledes, hvis den har været med i posen), mens “grønne” krydderier (timian, rosmarin osv.) fungerer helt fint.
    /Sejer

    • Helt enig Jens.
     Jeg bruger aldrig rub i poserne, kun krydderurter, så kan der komme extra på, når jeg bruner kødet af.

     Jeg har ikke lige luret det med koaguleringen, men det kan måske godt være at det kun er de elementer jeg har på 60 eller derover jeg har brugt væden, det kan jeg ikke lige huske.

     Det med andefedt skal jeg lige huske til næste gang. Tak for tippet :-)

     /Kristian

 3. Hej Kristian!
  Jeg har netop afprøvet din “opskrift” på langtidsstegt (24 timer v. 60 grader) kalvespidsbryst og det var da slet ikke så tosset, det eneste men er dog, at købet selvfølgelig ikke var så varmt, som ved en almindelig stegning. Er det muligt at kombinere langtidsstegning og en varm servering? Eller kunne man evt. servere en sauce og i så fald hvilken slags? Til kalvestegen serverede jeg Pommes Anna og jordbærsalat.
  Mvh Sanne

  • Hej Sanne,
   Du har ret i at den ikke er rygende varm ved serveringen. Du kan evt. gøre det at, når den komme ud af ovnen, så smider du den på en brandvarm pande og bruner den hurtigt af, så overfladen lige får et “bang” og giver den en sprødere skorpe og mere varme i kanten.

   Dbh,
   Kristian

   • det prøver jeg – tror jeg lægger den på grillen, da den alligevel er i gang. Tak for hurtigt svar og en god side &;0)

    Mvh Sanne

    • I don’t know if I have expressed it enough, but I am so jealous that yo#;7821u&re where my heart is! Goodness I love Spain! I’m praying for you, for those you meet, and for those you’ll counsel while you’re there – and I know you will because light draws those in need toward it. I SO wish I could come visit you. Please mail me some gluten free baguettes, thanks! LOVE! Alexis

 4. Hej!

  Har netop købt kalvespidsbryst til fødselsdagsmiddag med svigermekanikken i morgen – og ovenstående ser lige præcis ud som jeg havde forestillet mig det skulle!
  Jeg er dog lidt sent ude ifht. 24 timer, da maden gerne skulle være klar ca. kl. 18, og stegen skal midlertidigt ud af ovnen da den skal transporteres en halv times tid.

  Min ide til en løsning er at sætte ovnen på 65 eller 70 grader i stedet for 60 – er det en dum ide?
  Kan man eventuelt tjekke at kødet er ‘nok’ med stegetermometer, og i så fald, hvad bør kernetemperaturen så være?

  Ville der være en ide i at hælde lidt vin og nogle urter ved kødet i nogle timer ligesom hvis man laver det sous vide?

  Håber der er tid til et hurtigt svar :)

  • Hej Randi og undskyld det sene svar, men jeg har været på arbejde hele dagen.
   Du kan sagtens lade ovnen køre på 70 grader og jeg vil hertil anbefale at du bruger et stegetermometer og går efter en kerne temperatur på 61 grader.
   Dog skal du vide at gunden til at den får så lang tid er netop at kødstrukturen skal nedbrydes så stegen bliver mør og dette kan jeg ikke garantere når den ikke får lang nok tid, MEN.

   Du kan også brune den af, krydre den godt og komme den i en bradepande sammen med en masse urter og enten vin som du selv skriver eller bruge en mørk øl.

   Så kan du braisere den i ca. 3 timer i bradepanden med låg på ved 175 grader. Den bliver møghamrende mør, men den vil dog ikke være rosa, men gennemstegt.

   Håber du kan bruge svaret, selvom det kom lidt sent.

   De bedste hilsner og god fødselsdag
   Kristian

 5. Lækker steg – heldigvis er det oftest de billige kødstykker, der er mest smag i, bare de tilbedes rigtigt. Lige en kommentar til at du tygger med øjenbrynene. Det er ligesom med tango, der skal to til – derfor hedder det også, “at køddet kunne tygges med øjenVIPPERNE”.

  • Hej Elsebeth – du har fuldstændig ret – også selvom jeg ikke vile ane, hvordan jeg skulle gribe en tango an :-)

   Man ser gudskelov mere og mere brugen af den “uædle” kødstykker, der ja – kræver længere tilberedning, men omvendt så står man også tilbage med saft og kraft af kød der smager.

   God tirsdag :-)

 6. Hej Kristian.

  Det ser lækkert ud.

  Et hurtigt spørgsmål – vil man få samme resultat, hvis man bruger oksespidsbryst?

  På forhånd tak

  Søren

  • Hej Søren,
   Undskyld det sene svar. Ja, metoden er sådan set generel for den type kød, der skal eller kan tilberedes over længere tid for at opnå den ønskede mørhed i kødet og nedbryde strukturen.

   God søndag,
   Kristian

 7. Lotte Liv Christensen

  Hejsa.

  Jeg står og skal lave noget langtidsstegt kalvekød, men kan ikke finde ud af, om det skal være ligesom pulled pork (self med kalv) eller den her opskrift. Hvad kan anbefales? :) Og hvad er forskellen ?

  Vh Lotte

  • Hej Lotte,
   Altså – jeg sværger jo til rosa/rødt kød og skynder mig her at krybe til kors og indrømme at jeg aldrig har poleret et svin (pulled pork). Med langtidsstegningen beholder man en ensartet farve i kødet og samtidig nedbryder muskel/kødtrådene så man får et utrolig mørt stykke kød, men som ikke er gennemstegt.
   Med pulled pork mener jeg at kødet ender med at være gennemstegt og bagefter trævles op. Hvis du vælge at lave pulled kalvekød, så kan du ikke bruge denne opskrift, da selvom kødet bliver mørt, så bliver det ikke til at trævle, hvis du forstår.

   Jeg håber du kan bruge svaret og finder den rigtige løsning.
   De bedste hilsner,
   Kristian

 8. Superlækkert! Har lige fået det til aften med råstegte selleri, pastinak, gulerod og porre – slet ikke dårligt :)

  • Hej Anja,
   Det var rigtig dejligt at høre. Og så med rodfrugter :-) Mums!

   • That’s a nicely made answer to a chnineagllg question

   • It’s a pleasure to find such rationality in an answer. Welcome to the debate.

   • Sanaz Dahi Ghodooshim – Just cried ! This was by far the best fairy tale ever! May you always feel magical together! Love you E and misha♥

   • Det mÃ¥ man sig er billigt, ja! Hvor bliver det spændende det hele. SÃ¥ er det med at fÃ¥ taget en masse gode notater og være en rigtig flittig lille 1.g’er. Huhu!

   • God kväll,,duktig flicka,hÃ¥ller tÃ¥r och tummar,att du ska lyckas…FÃ¥r du chans sÃ¥ mÃ¥ste du prova min favoriy ”Ouzo Vitamina”.en vanlig grogg med Ouzo och apelsinjos.. Haé Kram.

   • What i do not realize is actually how you’re not really much more well-preferred than you may be right now. You’re so intelligent. You recognize thus considerably in relation to this subject, made me for my part imagine it from numerous various angles. Its like women and men aren’t interested until it’s something to accomplish with Lady gaga! Your individual stuffs excellent. All the time maintain it up!

  • That insight solves the prbmelo. Thanks!

  • Pour moi, ça sera « pas de vaccin », j’aime pas les piqûres de toute façon.Et pour la petite anecdote, un homme au supermarché disait que sa mère s’est fait vacciné… elle aurait fait un début d’empoisonnement avec ça. xD

  • Wow, Ati, this is so beautiful! You are so beautiful! I wish I would have done something like that when I was pregnant. It’s the most wonderful thing. A real miracle! =) You will be a great and loving mother! =) You’re on the most wonderful and exciting jounrey, enjoy every moment of it. I wish you all the best! =) with lots of love from Germany! =) Birgit

 9. Lotte Liv Christensen

  Tak for svaret, Kristian.
  Problemet er, jeg ikke rigtig kan se forskellen i fremgangsmåden. De skal begge have mindst 12 timer. Med pulled pork/kalvekød får den dog en rub, og i visse tilfælde en saltlage. Men ellers er det jo bare, at kødet skal i ovnen og hygge sig. Derfor jeg er lidt forvirret. :)

  • Hej Lotte,
   Forskellen er netop at min fremgangsmåde så bliver kødet ikke gennemstegt og bagefter trevlet op. Min fremgangsmåde gør at kødet forbliver rosa hele vejen igennem og ikke er til at trevle op, selvom det er mørt.

   Gav det mening?

   De bedste hilsner,
   Kristian

 10. Hej Kristian.
  Har lavet oksespidsbryst 2 gange. Det blev vildt godt. Både ved 12 og 24 timer.
  Brugte elektronisk termometer til at holde temperaturen undervejs.
  Hvad er dit forslag til sovs?
  Vil nu gerne lave nakkekam af svinekød.
  Kan jeg gøre det på samme måde?

  • Hej Thomas,
   Det var dejligt at høre at i er flere og flere der nyder denne opskrift :-)

   Jeg har brugt både rødvins sauce og så en der altid hitter: en sødlig timian glace, bestående af hele fed hvidløg og timiankviste, der sauteres i smør, herefter kommes brun farin på og så skal det lige rodes godt rundt i og så skal der rødvin på. Det hele koges op og så skal der enten fond eller vand og bouillon terning på og så skal det bare koges ned og smages til med salt og peber.

   Med hensyn til nakkekammen – så er vi nærmest ovre i opskrift a la pulled pork. Der er stor forskel på svinekød og oksekød, rent konsistensmæssigt. Hvis du giver svinekød så lang tid, så er risikoen for at det bliver tørt, trevlet og kedeligt – meget stor!

   Håber du kan bruge svaret :-)

   God søndag,
   Kristian

   • Hej Kristian.
    Smørrebrødsjomfruer har jo i gamle dage kogt okseinderlår/lårtunge først ved lav varme i 20 min. og stegt bagefter til roustbeef. Har også prøvet det med and med rigtigt godt resultat. Jeg blev uddannet kok i 60erne. Hvor smørrebrødsjomfruer jo var en laverestående race ( suk hvor primitivt,) Men kokke er jo meget glade for sig selv.
    Nå. men til mit spørgsmål, hvorfor hedder det kalvespidsbryst når det ,mig bekendt sidder bag på låret?.
    God Påske.
    Den Gamle Kok.

    • Sorry Pinse.

    • God Pinse Hr.
     Jeg har det også svært med at man “bare” er kok eller smørrebrødsjomfru eller cater. Det er inde for samme branche, selvom der stadigvæk er en forskel på uddannelserne. En kok kan heller ikke mange af de specialiteter som en smørrebrødsjomfru af den gamle garde kan.
     Jeg føler lidt at du stiller mig et trick spørgsmål. Det er korrekt at spidsbrystet sidder bagpå ved forlåret og det sidder op mod brystet, dvs. den del, der vel kan beskrives som at det samler lår og bryst.
     Jeg tror at det er derfor det har fået det navn.

     Nu om dage ser man det jo næsten kun som pålæg eller som sprængt og kogt, men det kan jo blive fantastisk mørt og lækkert.

     De bedste hilsner,
     Kristian

 11. Hej Kristian

  Jeg vil forsøge mig med 24 timers stegt oksespidsbryst på 60 grader. Jeg er lidt skeptisk med bare at smide den i ovnen uden en stegepose. Vil resultatet efter din mening blive det samme med som uden pose? Eller vil posen gøre resultatet dårligere?

  • Hej Jesper,
   Jeg har desværre ikke den store erfaring med stegeposer, andet end at min far bruger dem når han steger and juleaften, dog har jeg kun hørt godt om stegeposer.
   Jeg ved så ikke om temperaturen vil blive højere inde i posen, da den er lukket, men jeg tror ikke at posen vil give et dårligere resultat.
   Jeg håber du vil dele din erfaring, når du har forsøgt og hvis du forsøger med stegeposen.

   De bedste hilsner,
   Kristian

   • Hej Kristian

    Om det er posens skyld skal jeg lade være usagt,men stegen havde fået for meget.Det var fint mørt men knap så saftigt

 12. Jeg skal lave kalvesteg til en middag . Jeg er ved at blive forgabt i langtidsstegning, så det skal bruges her. Det er 2 stykker kød (ved ikke præcist hvilke) á 2 kg. Kødet må ikke være rødt eller rosa, men lige akkurat gennemstegt. Middagen er på søndag kl 13, så jeg skal vel tænke på at sætte det i ovnen lørdag? Skal jeg gå efter 24 timer og hvad er kernetemp. ved lige akkurat gennemstegt?
  Der skal gerne være til sovs, så der kommer lidt bouillon og nogle urter ved.
  Tak hvis du kan nå at svare mig. Jeg har ikke været opmærksom på din side her før:-).

 13. Hvorfor benytter du varmluft, og ikke bare alm. over-under varme?
  Er ny inden for langtidsstegning, og har lige købt et oksespidsbryst som skal være klar til i morgen aften :-)

 14. Jørn Bach-Christensen

  Jeg har et spidsbryst på 1,6 kg, som jeg har besluttet at ville langtidsstege.

  De stegetider du oplyser, hhv 12 & 24 timer, er det med eller uden varmluftcirkulation.

  Mvh
  Jørn

 15. Spørger lige om man mon kan kombinere den gode smag fra en rub med at langtidsstege som du beskriver. Kan vist kun nå 12 – 15 timer i ovnen, men mit oksespidsbryst er også kun 1 kg.

 16. Hej
  Det viser sig, at det kalvespidsbryst jeg vidste lå i fryseren… Er sprængt…
  Jeg er ingen ørn i et køkken, så jeg tænkte, at 12-timers stegningen var noget for mig.
  Er det helt umuligt, når det er et sprængt kalvespidsbryst?
  Der står faktisk på det, at det skal koges til pålæg… Men jeg vil hellere lave det varmt til aftensmad. Mon det er muligt?

  Det er først tøet op i morgen.

  • Hej Eva,
   Du kan sagtens bruge 12 timers stegningen til det sprængte bryst, dog vil det ikke blive rødt, som det ville hvis det ikke var sprængt.
   Alternativt kan du braisere det istedet.
   Kom lidt gulerødder, løg og evt. selleri i en dyb bradepande. Brun stegen af og kom den ved grøntsagerne og tilsæt vand i bradepanden. Kom det i ovnen ved 120-130 grader i 4-5 timer og vend gerne stegen en gang imellem. Stegen bør være 1/2 dækket med væden hvis den kan det, men det er ingen katastrofe, hvis den ikke kan.

   Kødet vil blive gennemstegt på denne måde, men dejlig mørt, når det får den tid i ovnen ved den lave temperatur.

   Håber du kan bruge ovenstående.

   Rigtig god weekend,
   Kristian

  • 13/11/2012I bei tempi di chi ha iniziato a fare il copy negli anni ’70. Regola aurea: mettere l&2178#;annuncio nel cassetto e tirarlo fuori dopo una settimana. Gettarlo e ricominciare da capo…

 17. Mange tak for det hurtige svar!
  Jeg havde 2 stk. på hver 8-900 g, og de er nu i ovnen præcis som dit forslag. Jeg har lagt dem i en stegeso (uden låg) for at have højde nok til vandet.
  Jeg har sat ovnen på varmluft, og det vil vise sig, om det er smart:-)

  Det bliver en god lørdag eftermiddag i velduftende køkken/stue:-)

  • It’s always a pleasure to hear from someone with exristepe.

   • white not European. And it's very doubtful that people like her included Jews in the not-white section when teaching their white privilege courses except when they wanted to name check the Holocaust."No European religion has become a major ret.niogi&quol;That would be news to the Catholic Church, certainly Protestants and Baptists, who came out of Europe.

  • Guten Morgen Claudine,Ach, die Schwalben sind aber bezaubernd! Ich mag es wie Du so kleine, romatische Details in Deinen Schmuck einarbeitest.Mahst Du auch etwas "kürzere" Ohrringe?Liebe Grüße,Lena

  • I’m answering this question with a short series of posts: How to Maintain Your Enthusiasm When Things Get Tough, 7 Ways to Stop Worrying When You’re Under Pressure and I’ll finish up with some Ways to Tap into Your Enthusiasm.

  • – Sports clubs, Art clubs,Further education/leisure courses,volunteering, advertise on a hot air balloon, win the lotto …..The new friends you get will be worth the wait.:-)

  • Salut Martine! Merci de m’avoir taggée,c’est gentil de ta part, mais en général je fais un peu la sauvage avec ces histoires de tags…c’est comme les emails sur l’amitié…en général la chaîne est rompue du moment où ça arrive chez moi ;o))

  • I had the same problem. I use shaklee cholesterol regulation complex. It’s a natural food supplement and I take it with my meals. My good cholesterol is 130 and I think the range is between 45 and 65, something like that. The doctor said he never saw anything like it, and keep doing what I’m doing.They have a web site if you are interested, just type in Shaklee.

 18. Hej Kristian
  Det lyder så lækkert med langtidsstegt kalvespidsbryst, men kan man også bruge kalve/ oksecuvette til langtidsstegning på 24 timer og varmluft? Kalvecuvette er mindre end oksecuvette, skal det alligevel have lige lang tid?
  MVH Pia

  • Hej Pia,
   Det kan du sagtens, men for en cuvette vil 24 timer blive for lang tid. Jeg vil holde mig til 6-12 timer for en cuvette, okse eller kalv.
   Kødet ændrer en smule struktur, derfor tror jeg at 24 timer vil blive for meget for cuvetten.

   De bedste hilsner,
   Kristian

 19. Havde købt et flot stykke oksespidsbryst i Brugsen på ca. 3,5 kg. og skar en steg af på 2,5 kg og nøjagtig efter din opskrift på 24 timer, mærkeligt nok var den ene side af stegen forholdsvis mør men den anden side var ikke til at tygge??

 20. Det ser godt nok lækkert ud, flotte billeder. Jeg skal prøve med et spidsbryst fra ungkvæg, men er i tvivl om tilbehør, da ovnen jo er optaget. Har du et godt forslag.
  Hilsen Ib.

  • Hej Ib.
   Hold da op, jeg er kommet bagud med at få svaret jer allesammen. Tror mit mailsystem har haft influenza :(

   Som tilbehør kan du bruge følgende:
   Rødløg, delt i 4 og syltet/kogt i rødvin og sukker eller balsamico/honning
   små kartofler, kogt i vand med en bouillion terning og porreskiver
   Gulerødder kogt i appelsin og honning
   Ristede svampe
   Kål, ristet med tørrede abrikoser og tranebær

   Håber det gav lidt inspiration. Alle de ovenstående behøvr ikke en ovn :-)

   De bedste hilsner,
   kristian

 21. Hej Kristian.
  Jeg vil prøve din opskrift her til gæster på lørdag. Det lyder vildt lækkert. Vi skal være 6 voksne – hvor stort et spidsbryst skal jeg beregne?
  Jeg har en plan om at servere kartoffel-rodfrugtmos med “flarn” omkring – den kan jeg lave dagen i forvejen, men den vil jo så kræve opvarmning før servering – kan jeg holde kødet varmt efter stegningen (i folie og i varmeboks), eller “ødelægger” det noget for kødet?
  Den sødlige timian-glaze kunne jeg tænke mig at lave til – vil det ikke fint kunne gå?
  Håber på hurtigt svar :-)
  Vh. Louise

  • Hej Louise,
   Du skal beregne ca. 200 gr. kød pr person og så 2-300 gr. extra, da der altid er nogen der spiser en smule mere.
   Du kan sagtens holde kødet varmt efter stegningen ved at pakke det ind, og så skrue op for ovnen for at varme din mos.
   Den søde timian glace vil gå perfekt til kødet.

   Beklager at jeg ikke har svaret før, men har ikke set kommentaren. Håber du når at læse svaret :)

   Rigtig god fornøjelse,
   Kristian

   • Και πως μπορώ να το κάνω αυτό; Πως και που μπορώ να το στείλω για δημοσίευση; Βοήθησε με καλέ μου φίλε διότι οι γνώσεις μου όπως σου είπα είναι ÏŽŽ#ŽÂµÃÂ€ÃŽÂµÃÂÃŽÂ±ÃÂƒÃ¼À­Î½ÎµÏ‚&Ã8230;Αν πάλι ο κ. Ροδινός βλέπει ή διαβάζει ας πράξει αυτοβούλως τα δέοντα…

 22. Hej. Efter at have læst din opskrift er jeg i tvivl om følgende som du ikke omtaler. Skal der låg på på fadet i ovnen og skal der tilsættes væske?
  På forhånd tak for svar
  Vh Birgitte

 23. Fantastisk god oplevelse. kød langtidsstegt i 24 timer ved 60 g, efter 18 timer kom jeg en halv flaske rødvin og løg ved, hold da helt op det blev godt og saucen blev helt fantastisk.
  tak for en god opskrift

 24. Hej Kristian
  Jeg står og skal lave kalvespidsbryst til 20 mand og er faldet over din tilberedningsmetode. Mine kødstykker er ikke af samme størrelse, har du et forslag til hvordan jeg gør, så det bliver færdigt på samme tid?
  Samtidig har jeg spørgsmål til, hvordan jeg skal skære kødet – er det på tværs af fibrene eller gælder det ikke når man tilbereder det på denne måde og sidst men ikke mindst – jeg går efter 24 timer metoden, men får brug for ovnen i morgen tidlig i 20 min, går det ikke med at tage stegene ud i 20 min og bare dække dem til, for så at stille den ind i ovnen igen når den er kølet lidt af?

  Mvh Pernille

 25. Åh, jeg er simpelthen så nervøs… Har lige sat okdehøjreb i ovnen (ender med at få omkring om 22-23 timer. Men jeg kan simpelthen ikke finde ud af om det er dumt. Jeg ved det er et gammel opslag, men håber alligevel på svar. Er det helt tåbeligt at komme det ovnen allerede? Har lige prøvet at lave et andet stykke oksekød (en form for filet, men kødet virkede ik af ordentlig kvalitet), og jeg synes ik helt at det blev som forventet, efter 10 timer. Det var ik særlig mørt og meget rødt, men ik råt. Men eftersom vi får 17 gæster imorgen til oksehøjreb, ja, så er jeg altså nervøs. Kan du på en eller anden måde assistere mig lidt og komme med gode råd?
  Bedste hilsner, Christel

 26. Hej jeg står med en oksespidsbryst til i aften jeg havde egentlig tænk mig at braisere den, men kan man intervalstege den og stadig få et lækkert resultat?

 27. -Blot en lille ting.
  Det er ikke nødvendigt at brune kødet af i forbindelse med lavtemperaturstegning. Det får sin stegeskorpen alligevel, og der vil hverken være mere eller mindre dryp fra kødet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *