Forsiden / Opskrifter / Langtidsbagte tomater
Lækre bagte tomater
Tomater bagt i ovn ved 50 grader i 24 timer

Langtidsbagte tomater

Langtidsbagte tomater kan være noget af de lækreste tilbehør, eller starten på en lækker tapas eller antipasti, da der er uanede muligheder med denne lille fyr.

Tomaterne skal være faste i kødet og så skal de ikke halveres som så mange gør, men kun toppen der skal skæres af, og evt. skal stilkblomsten fjernes.

Tomaterne drysses med sukker og skal stå i ca. 1 time, hvorefter man kommer de krydderier på man nu ønsker som eksempelvis pesto, friske krydderurter, kanel og som toppen af kransekagen, bør man forkæle sig selv og bruge en god olivenolie til at sysle over tomaterne.

Tomaterne bør bage ca. 20-24 timer ved 50-70 grader på nederste rist og kan herefter bruges enten som tilbehør il en bøf eller til videre udvikling af enten kødsauce eller bruges som en antipasti, hvor man presser tomatkødet ned i tomaten, og fylder hullet op med mascarpone, tilsat hakket parmaskinke, capers og basilikum.

Tomaterne drysses med sukker, fordi sukkeret er smagsfremkaldende og da tomaten i forvejen er sødlig, vil sukkeret hente den originale søde tomatsmag frem.

Tomaterne inden de kommer i ovnen
Tomaterne har lige fået fjernet toppen og drysset med sukker og en smule pesto.

Har du set denne her?

Surdeje med grahamsmel, emmermel og hvedemel.

Nye surdeje

Så har jeg smidt et par nye surdeje over. Jeg havde jo tilbage i 2011 …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *