Forsiden / Opskrifter / Jordbær – hvid chokolade – vaffel
En lille jordbær/chokolade dessert

Jordbær – hvid chokolade – vaffel

Det er en af de ting man aldrig bliver træt af om sommeren. Den danske jordbær. Det er nærmest som om at sommeren ikke rigtig starter før man på en eller anden måde har gnasket en bakke med friske jordbær, selvplukkede måske endda, ned i skrutten.

Denne jordbær dessert tager udgangspunkt i marinerede jordbær, der vakuumeres i en marinade af sherry eddike og sukker, der koges op og sættes kold.

Jeg ved godt at vi lever i et moderne samfund, men derfor er det ikke alle der har en vakuum maskine, men man kan sagtens lave disse jordbær uden og så bruge en almindelig frysepose istedet.

Fremgangsmåden er stadig den samme, men grunden til at man vakuumere disse, er for at man får mere smag ind i selve bærret og man kan vakuumere den af flere gange og derved opnå et bedre resultat. Man kunne jo sagtens nøjes med at lægge jordbærene i eddike lagen, men efter 2 timer, vil der mere eller mindre kun være overflade smag fra eddiken. Ved at bruge vakuum, og gøre det af flere gange, kan man få mere smag af lagen ind i selve jordbæret.

Man kan faktisk gøre en tynd skive æble eller pære gennemsigtig, ved at bruge vakuum af flere omgange.

Men snyd nu ikke dig selv for denne dessert, bare fordi du ikke har en vakuum maskine.

Jordbær

Blomsten af jordbærene skæres af, således at man får en lige flade, så man kan stille jordbærene op. Jeg beregner 6 jordbær pr. person, hvilket afhænger af antal retter man har spist inden man er kommet til desserten.

Hvid chokolade

Det hvide chokolade element i denne dessert er en luftig mousse, baseret på piskefløde, hvid chokolade, vanilla og sukker. Det hele skal bare blandes, koges op og sættes på køl nogle timer. Så kan den piskes op og komme enten i en sprøjtepose, eller endnu bedre, i en plastikflaske, med en lille “tut”, så kan man lave de smukkeste toppe.

Hvis man ønsker en smule mere syrlighed i moussen, kan man tilsætte en smule citronsaft, efter piskefløden har været oppe og koge.

Vaffel

Det sidste element i denne dessert er det sprøde element: Vaflen – som egentlig ikke er en vaffel og alligevel er den. Forvirret? Ville jeg også være.

Faktisk er det bare noget så simpelt som en vaffeldej – ja, præcis som den du ville lave, når du skal bage dem i vaffeljernet og servere dem med chokoladesauce og vanille is.

I denne udgave kommer man dejen i en plastikflaske, med en lille tut, så man kan lave et “gitter” direkte ned i brandvam olie og friterede den heri. Efter friteringen, skal de lige have lov at ligge og dryppe fedtet af på et stykke køkkenrulle eller anden fedtsugende papir.

 

5.0 from 1 reviews
Jordbær - hvid chokolade - vaffel
 
Forberedelse
Tilberedning
Tid ialt
 
Lækker sommerlig dessert med jordbær, hvid ckokolade mousse og friteret vaffel
Type: Dessert
Oprindelse: Dansk
Giver: 5 personer
Ingredienser
 • 30 jordbær
 • 2 dl. Sherry eddike
 • 100 gr. sukker
 • 2 dl. piskefløde
 • 250 gr. hvid chokolade
 • ½ vanille stang
 • 150 gr. sukker
 • 250 g mel
 • 1 spsk. sukker
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 knsp salt
 • 4 dl mælk
 • 1 æg
 • 125 g smeltet margarine
Fremgangsmetode
 1. Start med at skylle dine jordbær og skær blomsten af.
 2. Kog en lage af sukker og sherry eddiken og sæt den på køl.
 3. Når lagen er kølet af, kommen den i en vakuum pose sammen med jordbærene.
 4. Du kan vakuumere dem af flere gange, hvis du ønsker en mere kraftig smag.
 5. Kog piskefløde op med vanille stang og sukkeret og kom den hvide chokolade i og smelt den i fløden.
 6. Sæt denne på køl, i en skål eller beholder, du senere kan piske den op i.
 7. Mel, sukker bagepulver og salt røres til en jævning med mælk og æg.
 8. Margarine røres i.
 9. Hvis du føler at vaffelmassen bliver for tung, så kan den spædes op med mere mælk eller evt. kærnemælk.
 10. Kom 1 liter olie i en gryde og lun den op. Olien må ikke komme over 190 grader.
 11. Kom vaffeldejen i en plastikflaske med en lille tut, eller evt. i en sprøjtepose, hvor du kan klippe et lille hul i enden og kør et gitter af dej, direkte ned i olien.
 12. PAS nu på den varme olie!!
 

Har du set denne her?

Surdeje med grahamsmel, emmermel og hvedemel.

Nye surdeje

Så har jeg smidt et par nye surdeje over. Jeg havde jo tilbage i 2011 …

6 kommentarer

 1. I can’t wrap my brain around how someone could brutalize a house pet or a little kid. I think your proposal for punishment is the most sane, civilized one, Tam.

 2. Mumu! D only tin we ur mouth sabi na abuse. Yeye! Na Goodluck we de run dis country well? Mtswww, abeg me de come divide dis country me we leave barbaric people we dey forest, we no know anything, jare. Obvoiusly you are an uneducated bigot that reflects the barbaric uncivilised opinion of your lot.

 3. JOSEP, ya se que no debo hablar de cosas de gente MAYOR, pero es que a uno se le acaban las ganas que pongo cada mañana delante de las pantallas, cuando ves las cosa que pasannnnnnnnn.bon nadal y petons

 4. wow, awesome post, I was wondering how to cure acne naturally. and found your site by bing, many userful stuff here, now i have got some idea. bookmarked and also signed up your rss. keep us updated.

 5. Simpelthen en alt for lækker opskrift! Jeg serverede den for nogle gæster her i weekenden og de var alle sammen ved at falde bagover hvor dejligt det smagte! Tusind tak!

 6. porfa necesitamos la tercera parte a ki nop k do todo definido k va a pasar con la hermana de baby k va a pasar con el hermano de gin y k va a pasar con gin h y baby son muchas dudas k la podemos despejar en la tercera parte sip porfa keremos una 3 parte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Stik denne opskrift en stjerne: