Forsiden / Opskrifter / Farseret porre
farseretporre3

Farseret porre

Juli måned banker på døren og det er nu at sæsonen for alvor starter ude på arbejdet. Det kan så småt mærkes at der kommer flere og flere gæster, og skulle vejret fortsætte som det gør, (hvilket jeg håber), så bliver det en dejlig sommer.

Egentlig har jeg slet ikke tid til at gå på job, for al det arbejde tager sgu al ens fritid, og jeg har HÅRDT brug for den smule jeg kan skaffe.

Min kone og jeg købte et ældre hus sidste år, der er ved at blive renoveret i toppen (første salen), og da det er et gør-det-selv projekt, tager det sin tid – især fordi jeg er mere ferm med en kokkekniv og en opskrift, end jeg er med en hammer og en gipsplade.

Projektet SKAL stå færdig den 28 Juli, for der tropper mine forældre op fra Spanien og bliver en måned, og de bliver sgu sikkert en smule mugne hvis de skal sove på en madras i stuen.

Jazz sæsonen starter også op igen i Juli, præcis den 16. Juli starter vi op for den 16. sæson med Jazz i teltet i Hvalpsund, med dejlig musik og en masse grillmad, og som noget nyt iår lancerer vi både forretter, hovedretter og dessert på buffeten til kun 140 kr. Den kan du læse mere om på www.hvalpsund-faergekro.dk

I år er der iøvrigt musik med følgende bands:

 • 16/7: Poul Harrison Band
 • 23/7: Finney’s Jazzmen
 • 30/7: The Band Who Knew Too Much fra Melbourne, Australien
 • 6/8: Advokatens Jazz Band

En super duper ting sker der dog i Juli måned. Kan du huske at inden jeg startede jobbet på hvalpsund, fortalte om min tidligere kollega, jeg nu arbejdede sammen med i Skivum Krat?

Den 10. Juli tørner vi atter sammen igen, da jeg har lokket ham ud til mig, fordi min nuværende kollega vil prøve nye køkkenklinker, så jeg mangler en kok og den stilling gik så til ham. Det bliver nice.

Så som du nok kan se, sker der masser af ting her i Juli måned, men bare rolig, der skal nok også blive tid til endnu flere opskrifter.

Farseret porre
Farseret porre serveret med sauce af fonden, kartofler og en lille salat

Men lad os kigge på dagens opskrift som er farseret porre, der var et must at lave, da jeg i 1991 var på kokkeskolens grundforløb.

Farseret porre er en frokostret, der serveres med en lys sauce, som regel laves af vandet hvori den farserede porre er porcheret, samt kogte kartofler.

Farseret porre
 
Forberedelse
Tilberedning
Tid ialt
 
Klassisk skole opgave og kendt frokost ret.
Forfatter:
Type: Frokost, hovedret
Giver: 4 personer
Ingredienser
 • 3 stk. porrer
 • 500 gr hakket kalv/flæsk
 • 1 æg
 • 1 dl. hvedemel
 • 1 dl. mælk
 • 1 tsk. havsalt
 • 1 tsk. sort peber
 • 50 gr. rasp
 • 2 spsk. rapsolie eller afklaret smør
Fremgangsmetode
 1. Rens porrerne, skyl dem godt, evt. lad dem ligge i vand en 30 min. inden du skal bruge dem. Skær dem i stænger af 7 til 10 cm. lange.
 2. Lav en fars af kød, æg, mælk, mel salt og peber, og lad den hvile i køleskabet mens du blancherer porrerne. (Porrerne kommes i kogende letsaltet vand, og når vandet koger igen tages de op, og ligges i kold isvand.)
 3. Smør en firkant ud på et stykke bagepapir, læg en porre i midten og rul farsen over porren, således at porren kommer ind i midten.
 4. Drej en knude i hver ende, pak rullen ind i staniol og pochér den i vandet ca. 20 minutter. (Vandet skal være på kogepunktet, men må ikke buldre koge.)
 5. Når farsen er færdig, pakkes den ud af papiret, vendes i rasp og steges sprød på panden i en smule rapsolie eller afklaret smør.
 6. Skær farsrullen i skiver og server den evt. med salat, nye kartofler og smørsauce.
Anden info
Husk at overskydende farseret porre smager fantastisk dagen efter på madpakken.
 

Har du set denne her?

Surdeje med grahamsmel, emmermel og hvedemel.

Nye surdeje

Så har jeg smidt et par nye surdeje over. Jeg havde jo tilbage i 2011 …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Stik denne opskrift en stjerne: