Forsiden / Opskrifter / Fantastiske pebernødder – fordi julen er på vej!

Fantastiske pebernødder – fordi julen er på vej!

Som du nok har opdaget har jeg de 2 seneste dage haft bloggen offline, da jeg nu er kommet til det stadie hvor vi nærmer os julen, og med den ligger det nye år og truer lige rundt om hjørnet, og her fik jeg vel så mere eller mindre en slags hjerneblødning og mente at siden skulle “peppes” lidt op. Her er resultat så og ganske fornuftigt at se på, syntes jeg selv.

De 2 dage hvor jeg har rodet med siden, har også betydet at jeg har været fraværende fra mit eget køkken og her har min bedre halvdel så boltret sig med at lave pebernødder til hele byen, mere eller mindre – for selvom vi er omkring små 450 mennesker i denne lille flække af en såkaldt bondeby, så nåede disse pebernødder kun akkurat ud af ovnen og ned i fars mave her. Mums siger jeg bare.

Opskriften er fra Lagkagehuset og blev vist i Gomorgen Danmark, som vi gerne nyder nogle minutter af hver morgen, inden vi sætter os ud i hver vores bil for at køre i modsatte retninger for at passe vores jobs.

Jeg er ikke den store fan af pebernødder, da dem jeg har fået serveret som regel har været for bløde, for gamle eller for lidt pebrede, men dem her er lige i skuret med en fantastisk smag af peber og jeg må indrømme at jeg skovler dem ind, som var det slik, og det er det vel også – juleslik – fordi julen er så småt på vej!

Det skal desuden siges at disse pebernødder IKKE indeholder æg, så er du en af dem der ikke tåler den slags, kan du altså godt spise dem her.

Ingredienser:

 • 250 g smør
 • 250 g sukker
 • 1 tsk. stødt ingefær
 • 1 tsk. kanel
 • 1 tsk. hvid peber
 • 1 tsk. kardemomme
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. natron
 • 1 dl piskefløde
 • 500 g mel

Fremgangsmåde:

 1. Start med at røre smør og sukker sammen.
 2. Bland alle krydderierne sammen og bland dem med melet.
 3. Bland nu mel og krydderi blandingen sammen med smørsukkeret, og du kan med fordel bruge fingrerne her.
 4. Når massen begynder at blive bastant, tilsættes piskefløden lidt efter lidt til man til sidst får en ensartet pebernøddemasse.
 5. Hvis du føler at blandingen er for klistret eller den er blevet for varm, kan du med fordel sætte den i køleskabet en times tid, tildækket inden du skal bruge den.
 6. Tril dejen ud i små pølser som er ca. på tykkelse med en pegefinger og skær dem i mindre stykker a nok ca. 1 cm i tykkelsen.
 7. Tryk dem lidt flade i toppen og sæt dem på bageplader.
 8. Bages i ca. 8 minutter ved 200 grader og husk at holde øje med dem, så de ikke får for meget farve. Husk at der er stor forskel på ovne, så min ovn bager måske dårligere end din, og kan betyde at når du bager disse vidundere, så skal de bage endnu mindre.

Nyd kagerne i selskab med en god kop kaffe og din nabo, og laver du 5 dobbelt portion som man godt kunne finde på at gøre med denne opskrift, så pak dem ned i kagedåser, når de er kolde og gem dem en måned endnu – Så det nemlig rigtig jul.

Har du set denne her?

Lækre små bagte skolerugbrød.

Skolerugbrød

Skal sandheden på bordet, så aner jeg ikke hvordan tingene helt præcis hænger sammen i …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *