Forsiden / Opskrifter / Brændte porrer
Tørrede porrer
Således ser porrer ud, efter 3 timer i ovnen

Brændte porrer

Jeg er ligesom de fleste andre mennesker og madbloggere også, for den sags skyld. Savner jeg inspiration eller står jeg med en råvarer jeg ikke helt ved hvad jeg skal gøre med, kaster jeg mig ud i et eksperiment og i dette tilfælde ville jeg lege med ideen om brændte porrer.

Ideen er ikke ny, den ses flere steder, at man på tallerkenen får brændte porrer, vist nok mest som en slags støv og det var præcis det mine stakkels 3 porrer skulle udsættes for.

For nyligt har jeg hos fjordrejen.dk læst om hans brændte porre, som i al sin simpelthed gik ud på at riste porrer ved 150 grader i ovnen i 2 timer og blende dem til støv. Simpelt og lækkert, men det var selvfølgelig ikke nok for mig.

Jeg valgte selvfølgelig at anvende samme metode som Erland. Jeg havde 3 lækre porrer, der blev skåret igennen, det hvide af porrerne blev gemt, og det grønne blev skyllet rigtig grundigt igennem og lagt pænt i en bradepande-

Porrerne skal ikke ligge ovenpå hinanden fandt jeg ud af, for så er det kun de øverste der bliver ristede, mens de nederste bare bliver tørre, men ikke crunchy, som de skal blive hvis man skal blende dem bagefter. Fejl nummer 1

Og det var jo præcis hvad de skulle. Efter ca. 2 timer i ovnen, tog jeg de brændte porrer ud af ovnen og kom dem i en blender og lød den blende godt igennem, indtil de nu var så støvagtige som muligt. Her vil jeg nu sige at dette måske var fejl nummer 2.

I den blender jeg har, blev det ikke støvet nok, efter min mening, men mere det der svarer til tørrede dild på dåse. Smagen fejlede dog ikke noget, men det var nu stadigvæk ikke godt nok.

Brændte porrer
De brændte porrer efter en tur i ovnen og lettere afkølede

Opsat på at få et tilfreds resultat ud af mine brændte porrer, tænkte jeg at reven lime og limesaft ville stå rigtig godt til forsøget. Her starter jeg så med fejl nummer 3, eller faktisk fortsætter med fejl nummer 2 – give and take

Limefrugten blev revet og saften kom ned til de blendede brændte porrer og maskinen fik lov til at køre en tur mere, men hvad er det nu lige der sker når man kører en “støv” om med saftog bare blender løs? Skidtet bliver varmt og klumpet! Ergo må dette være fejl nummer 3.

Men der sluttede fejlende faktisk også.

Jeg tog de brændte porrer op i en skål og lød det køle en smule af.

Herefter fik jeg tilsat endnu mere limeskal og saften fra endnu en lime, samt en smule fint salt.

Nu skete der ting og sager smagsmæssigt, men konsistensen var jeg ikke helt tilfreds med, så efter en lille tænke/kaffe/smøg pause, fik jeg hentet en spand med Maltodexin, og blandede en smule op i de brændte porrer, indtil at konsistensen var helt støvagtig. Fantastisk resultat.

Porrestøvet på en ske
Porre, blendet med maltodextrin, limeskaller, limesaft og olie.

Ideen er at bruge støvet som topping på fisk og skaldyr, men den vil sikkert også kunne begå sig godt sammen med kød og fjerkræ.

Brændte porrer
 
Forberedelse
Tilberedning
Tid ialt
 
Brændte porrer som støv, der gør oplevelsen en helt anden, end bare at spise den rene grøntsag.
Forfatter:
Type: Tilbehør
Giver: en masse
Ingredienser
  • Porrer
  • Maltodexin
  • Lime
  • Olie
Fremgangsmetode
  1. Porrer skylles og ristes i ovn ved 150 grader i 2 timer.
  2. Blendes sammen med limesaft og revet limeskal og malto samt salt og olie.
 

Støv på hjernen folkens,

Har du set denne her?

Surdeje med grahamsmel, emmermel og hvedemel.

Nye surdeje

Så har jeg smidt et par nye surdeje over. Jeg havde jo tilbage i 2011 …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Stik denne opskrift en stjerne: