Forsiden / Opskrifter / Banan muffins med rutebiler
Muffins med deres pynt og så lige en kop kaffe.
Lækre muffins til eftermiddagskaffen.

Banan muffins med rutebiler

Ja, hvem havde troet det skulle overgå mig? Banan muffins? Godt nok har jeg da også en opskrift liggende på chokolade muffins, men at jeg sådan en eftermiddag alene hjemme med mine 2 drenge, skulle sætte mig for at lave muffins med smør creme og det hele. Den havde jeg ikke engang selv set komme.

Nu er jeg jo del af en familie, der aldrig har været bange for at spise og ej heller lave kage. Det gode ved kage er at man kan dele den. Jeg har vist før omtalt et af mine projekter, jeg har sammen med Carsten fra Thecookingaffair, der handler om at dele sin mad med sine naboer. Har du lyst til at kigge med, så hedder siden www.nabokassen.dk

Og man har jo en tendens, eller jeg har en tendens til at bage rigeligt, når jeg bager og så er det rigtig dejligt at sine naboer, smile, når man kommer uanmeldt forbi med en kasse med lækkerier. Ideen er jo så at ens kasse, kommer tilbage med noget i igen. Og det virker. Og man ved faktisk aldrig hvad man får…

Jeg var ikke helt sikker på ideen med rutebiler, men det virker rigtig godt. Jeg ville gerne have noget knasende med i min dej og nu havde de sørgelige rester af julens rutebiler, stået længe nok.

Man kan nemt fornemme det knasende sprøde fra de knuste rutebiler, dog kan man så vende og dreje på om de skulle have været knust så meget som de blev, eller om det skulle have været større stykker der var. Det må blive en smagssag.

Rutebiler, knuses i en morter. En lender vil muligvis gøre rutebilerne til støv istedet.
Rutebiler, knuses i en morter. En lender vil muligvis gøre rutebilerne til støv istedet.

De gode rutebiler, blev knust lige inden de blev vendt i dejen. Det hele blev vendt rundt med en forsigtig hånd, for at de ikke skulle smadre helt ud i dejen. De passer altså rigtig godt i banan muffins.

Den færdigrørte dej, klar til at komme i forme.
Den færdigrørte dej, klar til at komme i forme.

Dejen herover rørt færdig. Jeg valgte at bruge min røremaskine til at piske æg og sukker op med, men resten af ingredienserne er rørt i med en dejskraber. God gammeldags håndkraft.

Med muffins dejen rørt færdig, var det nu de skulle fyldes i forme. Det blev til 20 muffins på denne opskrift. Hvis du nu vælger at fylde mindre dej i formene, så bliver der så flere at nyde, men som hovedregel fyldes formene kun 1/2 op, da de hæver rigtig godt op.

Rå muffin dej, fyldes i forme og kun 1/2 op.
Rå muffin dej, fyldes i forme og kun 1/2 op.

Ovnen tændes på 180 grader og her snakker jeg om varmluft, som alle nok efterhånden bruger. De lækre muffins skal bages mellem 15 – 20 minutter. Tiden kan variere lidt, alt efter ovnen, men de skal være hævet til dobbelt størrelse og blive gyldenbrune.

Da de var færdige, tog jeg dem direkte ud af bradepanden, og over på et spækbræt, stadig i deres forme, som de også blev serveret i. Det var mest for at de kunne køle hurtigere ned at jeg fjernede dem fra bradepanden.

Imens mine muffins stod og kølede ned, kogte jeg vand op til smørcremen. Da vandet kogte, blandede jeg flormelis i og piskede den væde op i blødt smør. Der findes et utal af smørcremer. Nogen med æggeblommer, andre med æggehvider. Den jeg brugte her er nok den simpleste at bruge.

De afkølede muffins blev sat på et lille glasfad, smørcremen sprøjtet på, med en mellem sprøjtetyl og drengene fik lov at vælge pynten.

De færdigebagte og dekorerede muffins. Lækre med en kop kaffe.
De færdigebagte og dekorerede muffins. Lækre med en kop kaffe.

 

Banan muffins med rutebiler
 
Forberedelse
Tilberedning
Tid ialt
 
Så er der tilbud på kager! Smag her kokkeknivens lækre banan muffins med rutebiler.
Forfatter:
Type: Bagning
Giver: 20 muffins
Ingredienser
 • 2 æg
 • 100 gr. smør
 • 3 dl. mel
 • 3 dl. sukker
 • 1 tsk. bagepulver
 • ½ tsk. kardemomme
 • 3 bananer
 • 1 dl. mælk
 • Rester af rutebiler (10 stk.)
 • Smørcremen:
 • 200 gr. blødt smør
 • 140 gr. flormelis
 • ca. ½ dl. kogende vand
Fremgangsmetode
 1. Æg og sukker piskes skummende, mens smør smeltes.
 2. Bananer moses.
 3. De andre ingredienser røres i dejen.
 4. Knus rutebilerne i en morter eller i en pose og rør dem i dejen.
 5. Fyld muffinsforme ½ op med dej.
 6. Bag de lækre muffins ved 180 grader i ca. 15 - 20 minutter.
 7. Smørcremen
 8. Rør vand og flormelis sammen og pisk det bløde smør i blandingen.
 9. Top hver enkelte afkølede muffin med smørcremen.
 10. Dekorer de lækre muffins efter ønske.
 

Har du set denne her?

Lækre små bagte skolerugbrød.

Skolerugbrød

Skal sandheden på bordet, så aner jeg ikke hvordan tingene helt præcis hænger sammen i …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Stik denne opskrift en stjerne: