Forsiden / Opskrifter / Bagt torsk med æble, bacon og abrikos
Lækker bagt torsk med bacon og abrikos
Ovnbagt torsk med saute af æble, bacon og abrikos vendt i æblesirup. Pesto og friteret persille. Fotograf: Claus Stensgaard

Bagt torsk med æble, bacon og abrikos

Så vil jeg gerne have lov til at præsentere den seneste kreation fra mit lille landlige køkken, hvor der pt. stormer frem med rosmarin, mynte og timian fra mine nyplantede krydderurter.

Nå, men krydderurterne har som sådan ikke noget at gøre med denne opskrift – for her skal du se en tæskelækker saftig torsk, bagt i ovnen og serveret med en sauté af bacon, abrikos og æble, vendt i en kraftig æblesirup.

Nu har vi jo snakket om hvorvidt det er godt at spise fisk for krop, osv. og har du problemer med at få eks. din mand :-D  eller børnene til at spise fisk, vil jeg garantere at 99% af alle børn der smager denne vidunderlighed vil kunne lide den. Hvorfor? Fordi den er sød og smager ikke af “fisk”!

Bagt torsk
Ovnbagt torsk med saute af æble, bacon og abrikos vendt i æblesirup. Pesto og friteret persille. Fotograf: Claus Stensgaard

Torsk er en meget modtagelig fisk, dvs. at den gerne tager imod smag fra de ingredienser der omkredser den og i dette tilfælde, vil den modtage en let sødlig og røget smag fra baconen og æble siruppen.

Bagt torsk med æble, bacon og abrikos
 
Forberedelse
Tilberedning
Tid ialt
 
Rigtig lækker forret med torsk, æbler, bacon og abrikos, vendt i æble sirup
Forfatter:
Type: Forret
Giver: 4
Ingredienser
 • 4 torskeloins
 • 4 skiver god bacon
 • ½ æble
 • 4-6 tørrede abrikoser
 • 50 gr. smør
 • Pesto
 • Kraftig æblesirup
 • Persille frit
Fremgangsmetode
 1. Hvis du ikke har en æblesirup er dette den første den der skal klares, og det er også noget af det nemmeste. Du skal bruge æbleskroge, vand og sukker, som skal koges så meget ned at når der en kold, så kan man dyppe en ske ned i siruppen og når man løfter skeen op, følger siruppen med – og så skal den gerne koges mørk.
 2. Smelt smørret og kom bacon, skåret i tern op i smørret og kog baconen ved svag varme. Baconen må ikke stege eller tage farve.
 3. Sigt smørret fra, tilsæt æbler og abrikos i tern og bland det godt sammen med baconen. Lige inden serveringen skal der tilsættes 2-3 spsk. æblesirup og det hele varmes godt igennem.
 4. Torsken kommes i et ildfast fad, krydres med salt og hvid peber og bages ca. 10 min. ved 180 grader. Fiskekødet skal være hvidt, fast og saftigt.
 5. Anret torsken midt i en dyb tallerken, kom en smule sauté oven på torsken, og fordel en smule rundt om torsken ligeledes.
 6. Kør en tsk. pesto rundt om kanten på tallerknen og drys en smule friteret persille rundt om.

Har du set denne her?

Surdeje med grahamsmel, emmermel og hvedemel.

Nye surdeje

Så har jeg smidt et par nye surdeje over. Jeg havde jo tilbage i 2011 …

3 kommentarer

 1. Det ser rigtig lækkert ud :)

 2. In my opinion, HITECH is worth reenglipa. I agree in all of the reasons you have included. Indeed, the country cannot afford it yet and the technology is not yet ready.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Stik denne opskrift en stjerne: