Forsiden / Konkurrence / Kokkeknivens Give away
Keramisk santoku kokkekniv med 14 cm. bladlængde.
Keramisk santoku kokkekniv med 14 cm. bladlængde.

Kokkeknivens Give away

Som jeg skrev inde på min facebook side her den anden dag, så er det vist på tide at holde en lille give away igen. Jeg har også i denne omgang valgt at kigge på spørgeskemaet, som så mange af jer svarede på og det betyder jo at der er en fed kniv på højkant til den heldige vinder.

Men nu er det jo ikke nok, bare at vinde en kniv. For vi ved jo alle, at selvom en kniv er af superkvalitet, så vil en kniv med tiden bliver en smule sløv og kan trænge til at blive slebet op, derfor kaster jeg også et knaldlækkert keramisk strygestål med til vinderen.

Lidt om gevinsterne

Kyocera Keramisk Santoku

En 14 cm lang og ret høj universalkniv. Brug til både at skære kød og hakke grønt. Knivbladet er sort og den har et ergonomisk plastichåndtag.

Den holder sin skarphed i op til 10 gange længere end en traditionel kniv lavet af stål uden at skulle vedligeholdes.

Keramisk santoku kokkekniv  med 14 cm. bladlængde. - give away præmie
Keramisk santoku kokkekniv med 14 cm. bladlængde.

DMT Diamant strygestål

Det er efter sigende et af de bedste strygestave / Strygestål der er på markedet.Det bedste strygestål på markedet.

Selve strygestaven er fuldstændigt brudsikker da det er beskyttet af en maget kraftig stålkerne.

Dette stål har en grovhed på 1800 og er derfor godt til den daglige polering og vedligeholdelse af knive.

Strygestålet har derudover et meget kraftigt håndtag af plast og derfor er fingrene beskyttet optimalt.

DMT keramisk diamant strygestål. - give away præmien
DMT keramisk diamant strygestål.

Er det noget du kunne bruge? Man skal jo aldrig gå ned på godt udstyr til køkkenet, vel?

Hvordan deltager jeg i din give away?

Nåh ja, for pokker. Jamen, det eneste du skal gøre for at være med i denne omgang give away er at efterlade en kommentar herunder og evt. fortælle om din favoritkniv eller om det værste eller dummeste sted du har skåret dig med en kniv.

Jeg vil ønske jer alle held og lykke og der vil blive trukket lod imorgen Torsdag klokken 20.00

Sponsor: Kokkeniven.com

Har du set denne her?

Japansk santoku med en stål

Vind noget – en fremtidig konkurrence

Elsker du ikke bare at få noget nyt? Og uden at skulle betale for det? …

56 kommentarer

 1. Det kniv mærke jeg bruger er fra Japanske SHUN, Premiere serie for at være helt konkret. Jeg har nu 3 af deres knive, santuko, 20cm kokkekniv og urtekniv. Disse knive kræver en go opsparing da bare urte koster 1200 og den dyreste kostede 2000.-
  – Det dummeste sted jeg har skåret mig er nok albuen, jeg ved endnu ikke hvordan jeg har gjort det, men blødte.. Det gjorde det sku :)

 2. Da jeg var lille – havde jeg det med at afbryde min mor når hun snakkede i telefon – og hun hadede det – en dag, som ca 3-4 årig – havde jeg fået fat i en mini hobbykniv og sad og skar i plastikken til legetøjet indeni et kinderæg – jeg skar mig selvfølgelig – men måtte jo ikke forstyrre min mor – så satte mig stille med fingeren under rindende vand – min mor blev selvfølgelig meget forskrækket og er den dag i dag flov over at jeg ikke måtte forstyrre…. Jeg er heldigvis blevet bedre med knive siden :-)

 3. Jens Bang Sørensen

  Jeg har god erfaring med tojiro knive. Skulle åbne en østers engang med en af de mindre knive og wupti, så smittede jeg hånd, overarm og øret :(

 4. Hej
  Kniven vil jeg erne vinde. Har altid ønsket at prøve en kvalitetskeramisk kniv.
  Mht konkurrencebetingelserne, vælger jeg at fortælle en lille historie:
  Sidste år, da vi gjorde klar til at køre hovedretten til en konfirmation, skulle jeg lige tørre min kniv af, efter at have brugt den. Jeg har jo altid et sidestykke i højreside til fingre, kniv mm, så jeg gned først den ene side af kniven der på min hofte, og skulle så lige gøre det, med den anden side også. Men…….. I stedet stak jeg kniven i låret, ca 5 cm ind, da den er meget skarp…. Så vi måtte få lagt et kompressionsplaster på, kniven vasket! Og så ellers videre.
  Pigerne jeg havde med i køkkenet var noget målløse – de troede vist jeg skulle et smut på skadestuen, men det ventede jeg med til vi var færdige og køkkenet ryddet…..
  Såret helede hurtigt op og har kun efterladt et lille år men et minde for livet…. Troede godt nok ikke man kunne skære sig selv på den måde 😉
  Hilsen
  Sus fra Mormors Køkken :)

 5. Som barn tabte jeg en kniv og greb intuitivt ud efter den mens den faldt igennem luften. Og jo – jeg fik da også fat! Men ak oh ve.. det gjorde sgu nas at håndkramme et knivsblad. Så lærte man ligesom det.

 6. Gik min læretid igennem med konstant plaster på venstre pegefinger, da jeg åbenbart var så vild med at skære brød, at jeg bare blev ved til fingeren var med:-D
  Den er idag lidt skæv, men nu tilpasset et knivsblad 😉

 7. Var så heldig at tabe en stor, skarp kniv en dag jeg var ved at partere gris. Den endte med spidsen først i min lægmuskel, gjorde pænt meget ondt og blev også lige lidt klam og svedig et øjeblik:-)

 8. Min yndlingskniv er en Sikker børnekniv, fordi den giver min datter mulighed for at deltage i madlavningen. Det er tophyggeligt.

  Efter et grimt uheld med en kniv i julen overvejede jeg, om jeg også selv skulle holde mig til børneknive. Jeg skulle flække en tyk skive flæskesteg og vidste ikke, at kniven lige var blevet slebet. Kniven smuttede, og det gjorden blommen på min pegefinger også. Hold da op hvor blev jeg dårlig, og hver gang plasteret skulle skiftes, måtte jeg ned at ligge for ikke at gå i gulvet.

 9. Uhhhh, den kniv vil jeg da gerne vinde.
  Jeg elsker mine Dick-knive fordi de har sådan et godt greb, og derfor er supergode at skære med. Desuden er de billige

 10. Min yndlingskniv – det er sgu svært at svare på. Jeg har en vidunderlig gammel Sabatier kniv der bliver lynende skarp efter hver gang den har været hos H.W.Larsen, men jeg er dælme også glad for mine Tojiro knive. En gang, da jeg sad og puslede med noget træskærearbejde kom min venstre tommelfinger godt i klemme. Blodet stod ud af blommen på fingeren, så jeg stoppede fingeren i munden og vandrede de 500 m. ind til skadestuen på det der engang hed kommunehospitalet i københavn. Aret har jeg stadig til minde om at man skal væk fra sig selv 😉

 11. Hrm, yndlingskniver… Jeg har tre stykk jeg VIRKELIG elsker; så det må helt klart bli en av dem;)
  Den ene må være Raadvad Royal Asiatisk urtekniv – den sitter så godt i hånden, og er super når det kommer til “småtterier” i kjøkkenet.
  Andre må være en 17-18 cm lang kasumi fiskekniv jeg fikk for et år siden, elsker den!
  Siste yndlingskniv her i hus er en jeg fikk til jul – En Øyo liten kokkekniv på 18 cm.

  Som du kan se mangler den en “middelstørrelse” kniv – jeg har ikke funnet en der ligger godt nok i hånden enda!

  Det med kniver og meg er jeg forholdsvis god til å unngå de verste skader – ihvertfall etter at jeg mistet en flott og stor kokkekniv ned på storetåa. Resultatet ble en flott og blå negl, og masser av blod!
  Utvoer det tror jeg jeg kutter meg i fingrene og hendene (forstår stadig ikke hvordan jeg kan bli ved med å kutte meg *midt* i hånden, menmen) – men heldigvis finnes der hansker som kan tas på så matlagningen kan bli ved!

 12. Bedste kniv er uden tvivl vores nye urtekniv fra fiskars. Perfekt runding og hullans skarp – fantastisk til at skære æbler og mango med :-)

  Dummeste sted at jeg har skåret mig? På knæet! Tabte en kniv og rent refleks ville jeg gribe den med mine knæ! Dumt! Skarp kniv pg snitsår på siden af knæet – av!

 13. Fed give away. Vi fik en brødkniv i bryllupsgave, ikke fin og fancy, men den fungerer stadig efter 40 år, selv om den er lidt nedslidt. Når vi forlader hjemmet kommer kniven også med. Vi kan slet ikke undvære den :)
  Vh. Jane

 14. Mens jeg var i lære som kok skulle jeg lave personale mad, biksemad, og kom så til at skære lidt af venstre pegefinger med min dick kniv, kan stadig ses på min pegefinger, nå men kokken skulle så prøvesmage min kreation og fik så stumpen af pegefingeren i munden med negl og det hele og så var dagen ødelagt.
  Mvh. Den gamle kok.

 15. Årh en lækker kniv!! Den ville jeg elske at eje.
  Jeg skær mig heldigvis ikke så tit, så derfor gør det ikke noget at eje dejlig store og skarpe knive. Jeg er vild med global knive, men måske er det fordi jeg aldrig har ejet en kyocera :)

 16. Det er da vist. En kvali kniv :-)
  Har faktisk ikke en ordentlig kniv..
  Det resulterede osse i da jeg skar i en hokaido, så røg kniven ned og skar næsten hele spidsen af min tommeltot.. Av av

 17. tabte desværre min tojiro, ved et uheld på min bror. vi har ikke renset fisk sammen siden :(

 18. Historier og ar har man mange af efter en del år som kok, og med chancen for at vinde en keramisk kniv, blive arrene nok ikke færre..

  Den historie jeg vil fortælle, omhandler sjovt nok også min ynglings kniv. Kniven købte jeg ud af hånden på en japansk slagter, på et marked i Okyama. Jeg så den og blev forelsket. En japansk kniv, perfekt til mine små hænder og med et blad så tykt og tungt at det glem igennem kyllingeben som smør. En dag på arbejdet skulle knive jo selvfølgelig testes, og det også i min tommelfinger, her gled kniven heldigvis ikke igennem, men satte sig pænt fast i knoglen, og har efter ladt et godt ar til minde om ynglings kniven, der stadig bliver brugt med stor fornøjelse.

 19. Jeg har nogle vildt sløve knive som jeg ikke engang aner hvad hedder. Selv agurk og gulerødder kan den have svært ved at kløve i mindre stykker.

  Har engang skåret mig i fingeren med en satans brødkniv – av av

 20. Martin H. Christensen

  Det dummeste jeg nogensinde har gjort var adskille 2 skiver frossent rugbrød med en knis mens jeg holdt dem i hånden, betød kniven næsten røg igennem min hånd :(
  Min yndlings kniv må være den Dick Competition kokkekniv.

 21. Morten Yde Petersen

  Min favorit kniv må ubetinget være mit nyeste erhverv – en brødkniv fra kunst og køkkentøj af mærket VICTORINOX. Har længe ment ar en brødkniv var overflødig såfremt man havde en almindelig kniv, som var skarpe nok, men så prøvede jeg en brødkniv af ordentlig kvalitet. Det er intet mindre en en fornøjelse at benytte denne kniv , selv den tykkes skorpe er ingen hindring længere. Endelig kan jeg skære et lige stykke brød – med kirurgisk præcision 😉

 22. Jeg vil gerne være med.

 23. uuuhhh…. det værste sted jeg har skåret mig, var da jeg huggede halvdelen af venstre pegefingernegl af, det tog godt nok lidt tid inden fingeren var helt på toppen igen :p

  • I’ve been looking around at these online dating sites.. . . Some are good, but there are a bunch of stright-up fake ones. I found a great one over the weekend that you really outta take a look at.. . . Just go to DaetsecretS. info?

 24. Min favorit er en gammel lille en, jeg bruger den altid frem for de store når jeg skal skære næsten alt.. Tror det er fordi at jeg er vanemenneske 😛

 25. Jeg har aldrig skåret mig slemt på en kniv, men gjorde det til gengæld en gang på et låg fra en konservesdåse da jeg skulle komme det i skraldespanden. Der røg en stor “lap” af fingeren, som sad og dinglede i lidt hud. I ren desperation satte jeg “lappen” på plads, viklede det hele ind i gaze og plastre og glemte alt om det indtil næste morgen, hvor jeg opdagede at “lappen” var begyndt at sætte sig fast igen. Så nu har jeg et ret kikset ar på den ene finger. Min yndlingskniv er en kæmpestor gammel Victorinox, der er perfekt til at flække vandmeloner og kålhoveder med!

 26. Jeg er sikker på, dagens give away ville blive min nye yndling :-)

 27. Jens Jørgen Jensen

  Jeg ville ønske jeg havde fundet min yndlingskniv, men jeg leder stadig. Den bedste jeg har er en zwilling. Min dummeste skade er ganske simpelt at snitte porrer hurtigere end jeg kunne, fordi jeg ville være “kokkehurtig”. Ikke den største skade, men det er så dumt at skynde sig (for meget)…

 28. Jeg har heldigvis ingen “skære”historier at fortælle, og håber sandelig også at det bliver sådan. :-)
  Jeg har endnu ikke fundet en yndlingskniv, men har prøvet mange forskellige, uden at finde en jeg virkelig elsker. Sidste dårlige køb var nogle knive i i fede, friske farver, men disse knive er slet ikke gode (udover det flotte udseende).

 29. Det var da godt nok (endnu) en lækker give-away! :)

  Der er ingen tvivl om, at min yndlingskniv er min 21 cm Tojiro Kokkekniv, som jeg købte sidste sommer – fantastisk kniv! Når det så er sagt så kunne det være lækkert med en lidt mindre grøntsagskniv, for slet ikke at nævne strygestålet.

  Jeg krydser fingrer 😀

 30. Mathilde Frost Jensen

  Det dummeste sted jeg har skåret mig, var da jeg skar blommen af min venstre tommelfinger, for skulle jo bare liiiiiige hurtigt! Det blødte utrolig meget og tog alt for lang tid om at hele!

 31. Havde tralvt i køkkenet, til gæster kom til fødselsdagsmiddag. Så tralvt at jeg ikke opdagede jeg havde skåret et pænt snit i den en fingerblommer, da jeg gik i gang med at piskeflødeskummen. Først da fløden begyndte at skifte farve, så jeg problemet *G*.

 32. Jeg havde givet min mand 4 Zwilling knive i gave, og ja de var meget meget skarpe, fandt jeg ud af, da jeg skulle tørre den ene af efter, at de var blevet vasket op :)

 33. Vi har lige anskaffet en ordentlig kødøkse 😀 25 cm blad og 25 cm skaft – så nu skal der rigtig parteres nogle svin!

 34. Jeg er overrasket over, hvor glad jeg er blevet for en Raadvad grøntsagskniv, som jeg har fået i gave. Ville aldrig selv have købt den, men den er faktisk ret god.

 35. Jeg har ikke den store forstand på knive, men jeg ved at det er vigtigt at de er super skarpe så man ikke kommer til skade. :-)))

 36. Allan Juncher Pedersen

  Den kniv ser bare super ud :-). For en del år siden præsterede jeg at tabe en stor køkkenkniv med det resultat at den gik igennem min storetå :-) Så pas på fødderne i køkkenet :-)

 37. Hmm, yndlingskniv? Tjah det kommer an på emnet :-) Til gengæld købte jeg for mange år siden en brødkniv til en 10’er til vores fælleskøkken på kollegiet, den flyttede med mig videre, er aldrig blevet slebet, og skær som en drøm. Jeg plejer og fortælle min kokkeelever om det, når de kappes om hvem der har brugt flest penge på en kniv. Man skal købe den der ligger bedst i hånden, ikke den der er dyrest :-)

 38. mette Østergaard

  For 10 år og 23 dage siden vandt jeg i billard over verdens skønneste mand. Jeg var bartender, og han kendte ingen, så han måtte køre mig hjem den aften. To år senere gav han mig den komplette sæt Weber knive, for han elsker min mad og ville gøre det nemmere for mig. Den 14. dec i fjor gav han mig den smukkeste søn. Lille-mand skal nu snart til at spise mos og sager, så nye knive kunne være skønt..

 39. Dengang jeg kom værst til skade med en kniv, skar jeg vandmelon med en lille sløv kniv, som smuttede. Fingeren blødte så voldsomt, at jeg besvimede, mens jeg skyllede fingeren. Preben Elkjær scorede et mål i min “drøm”, mens jeg var væk!

 40. Min ynglingskniv er en gammel sag med træskaft, det er vist en fiske/filet kniv som jeg købte af en fisker på Gilleleje havn.. Den må ikke smides ud :-) men for fanden den er sløv

 41. Jens brauer Rasmussen

  Dumneste uheld med en kniv – jeg var omkring 9år gammel og havde scoret et par knogler fra osso buco og tænkte dem laver jeg da lige om til servietringe med mor&far på det lyder nemt nok men det kostede mig spidsen af venstre pegefinger og den dag i dag er neglen skør og fingeren skæv :-) jeg udtalte de i familien berømte ord ” vi bliver vist nødt til at besøge skadestuen” :-)
  Og så ville jeg nyde at vinde en keramisk kniv fordi jeg kun har normale knive

 42. Fed kniv
  Jeg køre dog normalt selv med Global

 43. Jeg skar blommen af venstre pegefinger, nytårsaften for et par år siden, dårlig jeg var ved at forberede forretten. Det var dumt!

 44. I mange år kunne jeg sagtens bruge kløverblad og globalknive. Men efter min søn blev uddannet kok og min datter gik i kokkelære har jeg lært mig at have rigtige knive i køkkenet. Ellers ingen hjælp når de er på besøg:-) Ingen sår eller snit i fingrene når værktøjet er iorden.

 45. Kenneth Kristoffersen

  Den bedste kniv jeg har er en jeg har fået af min nabo, den hedder F.DICK ikke et særlig fedt navn til en kniv, men den er dejlig skarp og god til mange opgaver hvor der skal hygges om kødet. det dummeste jeg har skåret mig på er nok ikke en kniv men en sprøjtetyl som jeg skulle gøre ren, mens jeg stod i lære som bager og vupti så var finger presset igennem tylen og ikke til at få ud igen så måtte stå og vippe spidserne tilbage AV. eller også va det den gang jeg skulle skære en remuladeflaske over for at få det sidste og kniven smuttede. kunne godt bruge sådan en dejlig kniv her i weekenden da vi skal holde fest.

 46. Sandra Ludvigsen

  Jeg kom en gang til at skære en ordentlig luns i min lillefinger, for 20 året siden, husker meget tydeligt at min farfar tog en saks og sagde, det der hænger der skal bare af, jeg løb rædselsslagen rundt om vores koge–ø med min farfar i hælene. Heldigvis slap jeg for saksen, men har er evigt minde på min lillefinger. Uheldet skete fordi jeg skulle være smart og skæres salat, hvorfor man holder vel derhjemme afskårne modsat… Øh nej, det giver ikkeryger mening 😉

 47. Jeg er ret glad for den Zwilling four star kokkekniv, som jeg fik i gave, da jeg vandt DM for caterelever sidste år.

  • Koreassa käydessäni kuulin että valtio avustaa ravintoloita lisäämään vihanneksia ilmaisesti asiakkaille, koska suosittu kuumalla levyllä paistettu liha pelkästään on epäterveellistä liikaa nautittuna.Meille tuli yllättäen n.14 lajia vihanneksia ja etikkapickelsejä pöytään,joita emme olleet tilanneet. Miten Suomen valtio tekisi majalrknsyökiale?

 48. Min bedste kniv jeg ved faktisk ikke hvad navnet på den er, men jeg fik den af min gamle slagter mester i 1987 så puha den er godt nok ved at være godt brugt.

 49. Da jeg var 19 år havde min far lige åbnet en slagterforretning og han og jeg skulle “læres op i butikken” af en bekendt og den første dag vi stod der alene, skulle jeg skære en hel ost op, så en kunde kunne smage på varen. Det resulterede i, at jeg skar mig hen over tommelfinger og håndryg og måtte følges til lægen for at blive syet 4 sting nede i såret og 7 øverst… Sikke en ilddåb vi fik der!! men kunden fik smagt og købte sit stykke ost 😉

 50. Frederik Nielsen

  Min yndlingskniv er en Miyabi Santoku, som jeg fandt til en fornuftig pris i en butik på havnen i San Francisco for et års tid siden. Den har været fremragende for mig siden og har heldigvis ingen fingre på samvittigheden endnu.

 51. Egentlig har jeg jo nok knivfobi… Men undvære nogle gode, skarpe knive kan man jo heller ikke.
  Faktisk har jeg to gange snittet det yderste af en fingerspids helt af… UPS!
  Utroligt som det kan bløde 😉

 52. Jeg har stadigt et ar på min lillefinger efter jeg en fuld aften skar citroner ud til drinks

 53. Simon Sandvad Medom Madsen

  Der er så mange historier og har haft så mange gode knive i hænderne. Men specielt da jeg arbejde på Sømandshjem i Grønland. Som nattevagt skulle vi sørge for at skære alle rundstykkerne over, til salget i kantinen. Køkkendamerne havde en god, gammel savtakket kniv de brugte hensynsløst til opspræt af poser. Men da det var min yndlings rundstykskniv blev jeg jo nød til at gemme den. Oven på lysammeturene var det sted der tog dem længst tid at finde. Den var god den kniv. Jeg nåede da også at få et par snit ned i det bløde hud imellem tommel og pegefinger.-Når brødet kommer sent fra bageren, er der ikke tid til at stå og vende og fedte rundt med skidtet. Så skal der bare skæres! ;o)

 54. Det der med at skære sig er da bare øv, men at skære noget af lille fingeren er bare på godt jysk træls. Skete for mig en dag på arbejdet, hvor der skulle snittes grønt til suppe, og kniven lige fik en luns af lille fingeren også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *