Forsiden / KK Backstage / Økodag 2010
Cow cow boogie

Økodag 2010

Økologisk landsforening havde idag arrangeret Økodag, hvor man kunne besøg et økologisk landbrug, smage på deres produkter, samt se køerne danse ud på marken, efter deres opstaldning vinteren over.

Vi havde valgt at besøge Agnesminde, som ligger 3 Km. udenfor Havbro, som er den by vi bor i. Præcis kl. 12.00 blev køerne lukket ud, og det var ikke kun på Agnesminde det skete klokken 12.00. På alle de gårde, der er involveret i Økodagen, blev køerne lukket ud på samme tid – vi kan jo kalde det for en slags synkron-ko-dans :-)

At køerne skal ud på græs er sikkert noget køerne glæder sig til, især efter den lange vinter vi har haft denne gang. Økologiske køer går på græs længere tid end andre køer, de tilbringer nemlig ca. 200 dage om året på græs i modsætning til mange andre køer, der lever hele deres liv i en stald.

Vi pakkede en lille taske med kaffe, juice og kage – og så skulle vi dælme ud og kigge på køer. Jeg ved ikke om min søn er kommende landmand, men på denne jord findes der 2 ting der gør ham ovenud lykkelig: Køer og traktorer, og vi skulle se begge dele idag – noget vi selvfølgelig fik at vide hele vejen derud.

Det skal siges at der var rigtig god opbakning ude på Agnesminde, for der var fyldt med mennesker, der gerne ville nyde synet af de dansende køer. Vi vandrede gården tynd, der huser 250 malkekøer af racen jersey og så tror jeg at der var omkring 40 kalve. Til gården hører 170 hektar jord, hvor der på markerne dyrkes græs, majs, havre og rug, der anvendes som foder til gårdens dyr.

Hvis man aldrig har været til et åbent hus, eller åben gård arrangement, vil jeg virkelig anbefale dig at prøve det, for der er en fantastisk atmosfære på sådanne en gård og bare det at gå rundt, trække den friske, tjahh, altsåå…øøhh..økologiske luft ind gennem næsen er en sand fornøjelse.

Nå, men tilbage til køerne, for klokken nærmede sig 12.00 og ud fra de lyde man kunne høre, inde fra stalden, så var køerne vidst godt klar over at de snart skulle ud på græsset – og jeg skal love for at de kom afsted. Jeg har altid troet at køer, sådan generelt var stille og rolige dyr, men som man også kan se på videoen så var deres mælk tæt på at blive til piskefløde 😀

Jeg danser videre, så hils derude,

Har du set denne her?

Myn nye grill fra www.outdoorchef.dk

Sommerferie med en ny grill

Sommeren burde forlængst have ramt Danmark, især fordi jeg er trådt ind i den anden …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *