Forsiden / KK Backstage / Mad+medier 2011
Madbloggeren nyder en kold
Mens de andre var ude og ryge, kunne yours truly nyde en mikkeller

Mad+medier 2011

Bloggen er død. Længe leve bloggen! Oh, well – det kunne jo lige så godt have været. For dem af jer der ikke kan huske mig, så hedder jeg Kristian og jeg er madbloggeren her på siden, der så faktisk har stået stille henover sommeren eller mangel på samme.

Jeg ville lyve hvis jeg sagde til jer at lysten til at blogge har været der, men nej – madbloggeren i mig har været inde i en længere tænkepause for at finde ud af hvorvidt bloggen rent faktisk skal fortsætte og i så fald, hvilken drejning den skal tage.

Jeg er ikke blevet klogere på nogen af delene endnu, for det der skulle have været en travl sommer på jobbet, samt lancering og opdatering af andre projekter, blev rent faktisk udlevet – så jeg må indrømme at klogere er jeg ikke blevet, dog kun en smule mere træt.

Selvom bloggeriet har stået stille i snart 3 måneder, så valgte jeg at tage med til Mad+medier 2011, som er en nuanceret udgave af den foregående MadbloggerSymposium fra 2010, som jeg dengang også deltog i, og det er på ingen måde noget jeg fortryder, tværtigmod.

Endnu engang var der samlet madbloggere og madskribenter til den store guldmedalje og der blev snakket mad, mad og meget mere mad, mens der blev networket på kryds og tværs, mellem det lækre program der var sat sammen af Mad+medier.

kalle bergman fortæller
Kalle fra Honestcooking.com fortæller solstrålehistorien om hans mad magasin

Vi startede allerede fredag på Custom House i Kbh, som var en meget blandet fornøjelse, men det må i altså vente med at høre om til en anden gang – dem af jer der følger med på Twitter ved vist godt hvad det er jeg henviser til.

Lørdag klokken 10.00 startede så selve konferencen med en masse spændende indlæg af blandt andre:

Søren wiuff - lidenskab for grønt
Søren wiuff fortæller om sin lidenskab og passion for grøntsager

Imens Søren Wiuff fortalte om hans lidenskab for grøntsager og hvad han bruger tiden på af eksperimenter med selvsamme grøntsager fik vi serveret smagsprøver på en alternativ grønt frokost.

Diverse grønt til smagsprøve
Søren wiuff serverede smagsprøver af hvad mange ville tro var ukridt fra haven.

Der blev budt på en lækker frokost fra Rasmus Kofoed, ja ham der vandt Bocuse d´or 2011 og nu er verdens bedste kok og her blev det til endnu mere networking eller FoodWorking er vist den korrekte betegnelse.

Frokost fra Rasmus Kofoed
Rasmus kofoed sammensatte vores frokost som forår i det grønne.

Frokosten bestod af:

  • Minimajs, popcorn og flødeost af ged
  • Grøntsagsfladbrød med urtesmør
  • Rustik salat af rødder, æble, mayo og friske hasselnødder
  • Jordskoksuppe med hasselnøddeolie
  • Hvid chokoladecreme med friske urter, blommer og rødbede

Carsten kyster viste os herefter hvordan man sætter en anretning op og tager flotte billeder i sessionen Foodstyling, Saida Benyahia, kok på Le Sommelier, Årets Vildtrestaurant 2010, underviste os i dampning og stegning. Cases var søtungefilet, gråand, fasan og krondyr og her stillede ElectroLux en AEG dampovn til rådighed, så der rigtig kunne leges.

Afslutningsvis var der en hyggelig session om sanselig kommunikation ved Katharina Thordis Raagaard, hvor vi fik et ganske udmærket indblik i brugen og hvordan man kan kommunikere ved reference til ens sanser.

Efter sådan en dag, fuld af indtryk, mad, håndtryk og ikke mindst smagsprøver af vin, kunne man friste til at tage hjem på sofaen, slå mave og fundere over alle de indtryk der nu summede i hovedet, men vi var jo slet ikke færdige.

Efter en smøgpause, mere foodworking samt indtagelse af danske bobler, skulle dagen afsluttes med en lækker middag, musik og hygge. Jeg kan desværre ikke huske alle detaljerne af maden (jeg undskylder), men under billedet af denne lækre suppe, er der en lille oversigt som Mad+medier skrev.

Suppe på indmad fra gris
Kraftig suppe med indmad, æbler og pærer. Lækker forret til efteråret

Vi fik:

– Tag-selv-vinbuffet med 16 forskellige danske vine
– Tap-selv-fadøl, LA Lager fra Mikkeller – Fasaner fra Klosterhedens Vildt + fennikel
– Næsetilhalegris fra Danish Crown med blandet Wiuff-grønt
– Ostebord (5-6 danske mejeriers bedste) + Meyers ølandshvedebrød
– Udvalg af kirsebærvine fra Frederiksdal
– Kaffe og chokolade fra Chocolate and Love og Amano

 

Lækre faste oste
Nogle af de oste der blev serveret til mad+medier 2011
 Herefter gik det vist en smule stærkt med både nydelsen af Mikkeller og ikke mindst kirsebærvinen fra Frederiksdal, og da klokken ringede 02.00 var Askepot er, klar til at finde sengen i den lejede leglighed, mens andre gastro (nomiske) drenge, vistnok efter sigende lurede på byens natteliv.
Madbloggeren nyder en kold
Mens de andre var ude og ryge, kunne yours truly nyde en mikkeller

Søndag morgen, før GMO presidenten fik sko på, mødtes vi atter ved Hotel og restaurantskolen, hvor jeg sammen med Grydeskeen, Klidmoster og Faster Philip selv kørte til Lolland Falster, mens andre sad kummerligt i en bus, hvor vi skulle nyde og jeg mener virkelig NYDE boderne ved Sydhavsøernes Frugtfestival.

Ligeledes var der vinsmagning ved Frederiksdal vine, lækker frokost tilberedt af Keisergården og efterfølgende tog de andre videre til Knuthenlund, mens vi der kørte bil derned vendte næsen mod Jylland for at være hjemme i nogenlunde præsentabel tid.

Det har været en FORRYGENDE weekend med en masse spændede oplevelser, ansgiterne er sat på en masse nye bekendtskaber og herfra skal der lyde en kæmpe tak til alle involverede, både MadMedier.dk for at arrangementet, Hotel og restaurantskolen der lagde lokaler til, alle dem der gav dagen indhold og til alle mine madbloggerkollegaer, skal der lyde et stort MAD, MAD OG MERE MAD herfra.

Har du set denne her?

Myn nye grill fra www.outdoorchef.dk

Sommerferie med en ny grill

Sommeren burde forlængst have ramt Danmark, især fordi jeg er trådt ind i den anden …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *