TimeLine Layout

november, 2015

 • 1 november

  Jordbær – hvid chokolade – vaffel

  En lille jordbær/chokolade dessert

  Det er en af de ting man aldrig bliver træt af om sommeren. Den danske jordbær. Det er nærmest som om at sommeren ikke rigtig starter før man på en eller anden måde har gnasket en bakke med friske jordbær, selvplukkede måske endda, ned i skrutten. Denne jordbær dessert tager udgangspunkt i marinerede jordbær, der vakuumeres i en marinade af sherry eddike og sukker, der koges op og sættes kold. Jeg ved godt at vi …

  Læs mere »

august, 2013

 • 21 august

  Krammekage, kvickly og en kokkekniv

  Malou overrækker krammekage

  Sommeren er mere eller mindre slut, jeg er tilbage på arbejdet hvor der er godt gang i den og så ramte jeg den lokale avis – uden at vide det. Kvickly har stoppet deres salg af buræg, noget som jeg fik kommenteret på Twitter og så skete der ellers ting og sager.

  Læs mere »

juli, 2013

 • 1 juli

  Sommerferie med en ny grill

  Myn nye grill fra www.outdoorchef.dk

  Sommeren burde forlængst have ramt Danmark, især fordi jeg er trådt ind i den anden uge af min ferie, men det lader vist til at sommeren lader vente på sig. Jeg har netop tilbragt knap en uge i sommerhus, hvor jeg havde store planer om at skulle lege med min nye grill fra Outdoorchef – men jeg valgte at lade været diktere mine grill planer, som regnen fik skyllet væk.

  Læs mere »

maj, 2013

 • 24 maj

  Vinder af give away konkurrence

  Keramisk santoku kokkekniv med 14 cm. bladlængde.

  Så er der trukket lod, blandt de rigtig mange sjove, finurlige og dejlige kommentarer på min seneste give away konkurrence, hvor jeg sender den heldige vinder en lækker Kyocera santoku kniv, samt et keramisk diamant strygestål. Jeg vil gerne sige tusind tak til alle jer der deltog i denne give away konkurrence, med jeres finurlige, sjove og til tider let drabelige historier. Inden jeg afslører vinderen, så vil jeg lige fortælle om min eget uheld …

  Læs mere »
 • 22 maj

  Kokkeknivens Give away

  Keramisk santoku kokkekniv med 14 cm. bladlængde.

  Som jeg skrev inde på min facebook side her den anden dag, så er det vist på tide at holde en lille give away igen. Jeg har også i denne omgang valgt at kigge på spørgeskemaet, som så mange af jer svarede på og det betyder jo at der er en fed kniv på højkant til den heldige vinder.

  Læs mere »
 • 18 maj

  Tarte tatin – Fransk æblekage

  Lækker klassiker af en dessert - Tarte Tatin

  Tarte tatin er en fransk klassiker. Vi snakker karameliserede æbler, vanille og butterdej. Så er den lavet efter de fornemmeste foreskrifter. Men jeg er ikke så meget til butterdej. Og jeg er ikke blank for at indrømme det. Så istedet for at bruge butterdej, så måtte jeg finde på et alternativ til min Tarte Tatin – derfor valgte jeg at den skulle laves med mørdej. Tærten var iøvrigt med til årets kagekonkurrence ved byens Sognefest, …

  Læs mere »
 • 13 maj

  Nye surdeje

  Surdeje med grahamsmel, emmermel og hvedemel.

  Så har jeg smidt et par nye surdeje over. Jeg havde jo tilbage i 2011 en dejlig surdej stående, som jeg gerne brugte af, når jeg skulle bage rugbrød, men af ukendte årsager (dovenskab eller ferie), så stoppede med at boble og kunne ikke længere reddes.

  Læs mere »
 • 9 maj

  Skolerugbrød

  Lækre små bagte skolerugbrød.

  Skal sandheden på bordet, så aner jeg ikke hvordan tingene helt præcis hænger sammen i børnehaver rundt om i landet. Altså, når det kommer til kosten. Man hører jo desværre tit at der i børnehaver, serveres kage (for tit) om eftermiddagen, gerne af den købte oma blande selv slags eller boller lavet efter samme metode. En pose, vand og gær.

  Læs mere »
 • 7 maj

  Mine krydderurter

  Blomsterkarse eller tallerkensmækker

  Jeg elsker friske krydderurter. Jeg elsker duften, friskheden og udseendet. Jeg vil næsten gå så langt og sige, at jeg hellere vil have krydderurter rundt omkring i mit hjem, end jeg vil have blomster, men det er en kamp, der ER tabt, da jeg på det punkt ikke har så meget at skulle have sagt. Men køkkenet er mit!

  Læs mere »
 • 4 maj

  Bondens Marked og en opskrift

  Sauterede pølser, kartofler og gulerødder.

  For nogle uger siden var jeg på Bondens Marked. Bondens Marked er en tilbagevendende begivenhed, der foregår den 1 Lørdag i hver måned mellem 10 – 16, på Sankt Jakobs Plads på Østerbro. Det er et marked, hvor bonden selv står og sælger sine varer uden om de fordyrende bindeled, der ellers er når man køber sine varer i et supermarked.

  Læs mere »