Forsiden / Anmeldelser / Kokkekniven anmelder SousVide Supreme
sousvidedefault

Kokkekniven anmelder SousVide Supreme

Opdateret 15 / 11 – 2012

Sous vide er noget alle køkkennørder kender eller i det mindste har hørt tale eller læst om. Og nu er sous vide ikke kun noget der er forbeholdt gourmet restauranter eller nørder med selvfabrikerede maskiner, bestående af en riskoger, en termostat, osv.

For dem der nu ikke lige skulle vide hvad sous vide (udtales suu veed) er, så er det fransk og betyder “under vakuum”. I grove træk betyder det at du tager det stykke kød du gerne vil tilberede, kommer det i en pose som du vakuumerer, kommer posen ned i et vandbad på en given temperatur i den tid det nu er påkrævet og herefter tager du posen med kød op, giver den en stegeskorpe på en brandvarm pande og vupti: Perfekt tilberedt kød, med en ensartethed hele vejen igennem.

Du kan med andre ord få perfekt tilberedt kød, som var du på en gourmetrestaurant. Denne metode bruges af blandt andre Rasmus Kofoed, Heston Blumenthal og også af undertegnede på mit arbejde.

SousVide Supreme

Selve maskinen er lavet i børstet stål, har en kapacitet på 10 liter og kan ved første øjekast virke som noget af en robust fætter, men med en vægt på 5,9 kg er den ikke synderlig tung, taget de proffesionelle maskiner i betragtning.

Maskinen fylder en del selvom den ikke er særlig tung og det er ikke en maskine man bare har stående fremme, som man måske har med røremaskine eller blender, men den kan nemt sættes i et hjørne eller i et skab når man ikke lige bruger den. Maskinen er udstyret med et lækkert LCD display, der er utrolig brugervenligt og med få tryk på displayet er man igang med at lave sous vide.

Temperaturvisningen på en sousvide supreme
Temperaturviseren på en Sousvide Supreme

Displayet viser hvornår vandet har nået den ønskede temperatur, om man bruger celsius eller fahrenheit som grader, om man bruger vand temperatur eller timer. Maskinen vil desuden når man når den ønskede vandtemperatur eller timeren udløber bippe, så man ikke er i tvivl, skulle man glemme at man har sat noget over i sin sous vide maskine, for det kan være nemt at glemme. Den er nemlig meget støjsvag og har et lavt strømforbrug, også selvom man tilbereder i lang tid. Maskinen er udstyret med et stativ eller en slags rumopdeler, så man kan tilberede flere stykker kød eller forskellige stykker på en gang. Dette er perfekt, hvis man eks. vil tilberede 4-500 gr. bøffer sous vide, da de så vakuumeres individuelt og lægges i rumopdeleren.

Sousvide Rumdeler
Sousvide rumdeler

Med maskinen er følgende inkluderet:

  • Brugervejledning, temperaturskema og nogle lækre opskrifter.
  • DVD med instruktioner
  • Stativ/rumopdeler

Vejledningen, temperaturskema og DVD er på engelsk.

SousVide Supreme Vacuum

Udover selve sous vide maskinen følger der også en vacuum maskine og poser med, noget der jo er essentielt til sous vide, da det jo hentyder til “under vakuum” :-)

Vacuum maskinen lukket
Vacuum maskinen er så lille at den nemt kan ligge gemt væk i skabet

Maskinen passer perfekt ind i det lille private køkken og har de 2 basis funktioner den skal kunne: forsejl og vacuum+forsejl. Ingen fancy over den. Den virker efter hensigten og kan også bruges til andet end til vacuum sous vide. Har man som jeg selv en lille kummefryser, kan det rigtig godt betale sig at pakke sit kød ned i poser og vakuumere det, og spare plads i fryseren. Har man eks. fået kalvesteg, kan man skære resterne i skiver, portions vakuumere det, fryse det ned til senere brug , og bruge sous vide maskinen til optøning/tilberedning.

Vacuum maskinen
Vacuum maskinen er uundværlig når man skal tilberede sousvide.

Konklusion:

Jeg vil klart anbefale maskinen til alle der gerne vil have et perfekt resultat hver gang og/eller dem der gerne vil eksperimentere med deres madlavning.  Maskinen jeg har testet er en såkaldt pakkeløsning og indeholder ALT hvad du skal bruge for at komme igang med at lave sous vide:

  • SousVide Supreme maskine
  • SousVide Supreme Vakuum maskine
  • Vakuumposer i forskellige størrelser
Lækker mørbrad fra himmerland med sousvide bearnaise
Bearnaise sous vide sammen med himmerlandskød sousvide

Jeg testede en kalvemørbrad som efter vakuum med lidt krydderier fik 4 timer ved 56 grader og derefter blev brunet på alle kanter, inden den blev skåret op og serveret med Verdens bedste Bearnaise – Bearnaise som også blev lavet sous vide, så ja, maskinen har rigtig mange gode muligheder og det er KUN fantasien der sætter grænser. Opskriften på kalvemørbrad sousvide og bearnaise sous vide kan du læse her. Jeg vil iøvrigt anbefale dig at kigge et smut forbi drengene ovre på gastromand.dk og se hvad de får ud af sous vide.

SousVide Supreme samt tilbehør kan alt sammen købes på Danmarks Sousvide butik: www.sousvide.dk

Opdateret 15 / 11 - 2012 Sous vide er noget alle køkkennørder kender eller i det mindste har hørt tale eller læst om. Og nu er sous vide ikke kun noget der er forbeholdt gourmet restauranter eller nørder med selvfabrikerede maskiner, bestående af en riskoger, en termostat, osv. For dem der nu ikke lige skulle vide hvad sous vide (udtales suu veed) er, så er det fransk og betyder "under vakuum". I grove træk betyder det at du tager det stykke kød du gerne vil tilberede, kommer det i en pose som du vakuumerer, kommer posen ned i et vandbad…

Anmeldelses oversigt

Pris
Kvalitet
Brugervenlighed

Har man 3900 kroner i sparegrisen er maskinen en god investering, hvis man gerne vil have alt i 1 pakken, men så er man også klædt på til at begå sig i sous vide verdenen.

User Rating: Be the first one !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *